Ouăle poșate perfecte, cum sunt cele servite la micul dejun în hoteluri elegante și restaurante, pot părea impresionante. Dar, dacă stăpânești câteva tehnici simple, le poți prepara la fel de bine acasă. Ceea ce urmărim să obținem este un glob neted de albuș fraged care învelește un gălbenuș moale, ce curge delicat atunci când este spart. Această plăcere simplă este deosebit de apetisantă pe farfurie. Nu e de mirare că Instagram abundă în videoclipuri cu ouă poșate „perforate”, arată BBCFood.
Tot ce avem nevoie este o cratiță adâncă, apă și câte ouă vrem să gătim. De asemenea, o lingură de oțet este de ajutor atunci când facem ouă poșate.
Pasul 1
Umplem o cratiță cu apă și adăugăm oțet. De îndată ce apa începe să fiarbă, reducem focul pentru a o menține la un clocot ușor.
Pasul 2
Spargem oul într-un bol mic. Pentru un ou perfect, fără bucăți albe, îl spargem într-o sită fină și lăsăm albușul mai subțire să se scurgă.
Pasul 3
Amestecăm apa pentru a crea un vârtej ușor, care va ajuta albușul să se înfășoare în jurul gălbenușului. Lăsăm să se scurgă cu grijă oul în apă, asigurându-ne că focul este suficient de mic pentru a nu agita oul. Ar trebui să se ridice doar câteva bule mici.
Pasul 4
Lăsăm oul timp de 3-4 minute să fiarbă, până când albușul este bine făcut.
Pasul 5
Scoatem oul cu grijă, folosind o lingură cu fante și ștergem baza oului pe un prosop de bucătărie sau hârtie absorbantă. Putem adăuga mai multe ouă în cratiță, dar e necesar să ne asigurăm că fiecare are suficient spațiu.
Servite cu pâine prăjită și câteva felii de avocado, asigură un mic dejun consistent, plin de nutrienți și gustos.