Panettone este un desert clasic de Crăciun, care evocă arome și tradiții, în special în Italia, locul unde s-a născut această delicioasă prăjitură pufoasă. Desertul dulce, preparat cu maia, fructe confiate și uneori bucățele de ciocolată, a cucerit amatorii de dulciuri din întreaga lume fiind nelipsit de pe mese în perioada sărbătorilor.
Prepararea lui este o adevărată artă: necesită răbdare și dedicare, cu perioade lungi de fermentare care îi oferă textura unică, ușoară și aerată. De Crăciun, panettone devine un simbol al sărbătorii, împărțit cu familia și prietenii.
Cel mai bun panettone din lume nu mai este italian
Deși panettone este un desert tradițional italian, anul acesta premiul pentru cel mai bun panettone din lume a părăsit Italia și a ajuns în Barcelona.
Tonatiuh Cortés, de la brutăria Suca’l, a câștigat titlul de campion mondial la prestigiosul concurs Coppa del Mondo del Panettone, desfășurat de curând la Milano.
Panettone tradițional, muzică și rețete artizanale
Acest concurs, organizat chiar în orașul de origine al acestui desert iconic de Crăciun, a fost scena victoriei lui Cortés, care a triumfat la categoria panettone tradițional. Rețeta sa, perfecționată de-a lungul anilor în brutăria din Barcelona, a depășit creațiile maeștrilor italieni favoriți.
Tonatiuh Cortés nu este spaniol, s-a născut în Ciudad de México în 1980 și a început cariera ca muzician. Cu toate acestea, la Barcelona, pasiunea sa pentru aluat și brutăria artizanală l-a determinat să-și deschidă propriul său atelier.
Un kilogram la 40 de euro
Locuitorii Barcelonei pot savura panettone-le premiat al lui Tonatiuh Cortés la brutăria sa din centrul orașului. În plus, desertul este disponibil online și poate fi achiziționat pentru 40 de euro.