Românul, pentru care „cea mai bună pasăre e o ceafă de porc”, s-ar supăra dacă am numi „pulled porc” ceva din ciuperci, așa că le vom numi „tacos de fake pulled pork”. Realitatea este că, prin textură, gust, condimentele și marinada folosite, aduc foarte mult la gust cu carnea, dar sunt vegetariene și vegane. Mai mult de atât, se pot și prepara în mai puțin de 30 de minute, spre deosebire de friptura de porc, ce necesită ore de gătit la slow cooker.
Pentru această rețetă, ciupercile pleurotus sunt cele mai potrivite, deoarece, cu ajutorul unei furculițe, este foarte ușor să le desfaci în fâșii subțiri, imitând perfect aspectul cărnii fărâmițate. Poți adăuga o lingură de concentrat de roșii și sos de soia dacă vrei un gust mai intens și să pregătești un pico de gallo din roșii, ceapă roșie și coriandru, asezonate cu zeamă de lămâie verde și sare. Sau poți face un guacamole, asezonat și el cu lămâie și coriandru. Nu trebuie să lipsească nici ceva smântână fie ea și vegetală.
Ingredinte
- 1 kg de ciuperci pleurotus
- 2 cepe mari
- 1 cățel de usturoi
- 1 lime
- Coriandru proaspăt
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de coriandru pudră
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- Ulei de măsline
- Oțet de de mere
- Sare
- 8-12 tortilla de porumb
Instrucțiuni de preparaare tacos fake pulled pork
- Taiem una dintre cepele julienne și o punem într-un borcan sau bol. Adaugă o parte de oțet la trei părți apă (până când ceapa este acoperită complet) și un praf generos de sare. Amestecăm și dăm deoparte.
Poate fi pregătită cu una sau două zile înainte, pentru ca ceapa să fie mai acrișoară și mai fragedă, sau în același timp cu restul rețetei. - Tăiem cealaltă ceapă julienne și tocăm usturoiul. Călim într-o tigaie cu ulei de măsline, la foc mic, timp de cinci sau șase minute, până ce capătă culoare și ceapa devine fragedă.
- Obținem fâșii lungi și subțiri din tulpina și pălăria ciupercilor, răzuindu-le cu ajutorul unei furculițe.
- Adaugăm ciupercile în tigaie la foc mai viu și amestecăm.
- Adaugăm toate condimentele: chimion, boia, coriandru pudră și piper negru. Amestecă bine și mai punem un strop de ulei de măsline, dacă este necesar. Gătim amestecul timp de aproximativ 10 minute, până când ciupercile devin aurii și foarte suculente.
- Încălzeșim tortilla de porumb 30 de secunde la microunde.
- Pentru servire, punem câteva linguri de ciuperci pe tortilla caldă. Deasupra, adaugăm câteva frunze de coriandru și câteva felii de ceapă murată. Finalizăm cu un strop de lămâie verde.
Poftă bună!