Suceava: Peste 20 de persoane s-au rătăcit, în ultima lună, în timp ce erau plecate la cules de ciuperci / Poliția: „Riscurile au crescut considerabil odată cu temperaturile mult mai scăzute în pădure și în zona montană, în special pe timpul nopții”

Ciupercile pot ajuta la îmbunătățirea hipertensiunii arteriale Foto: Dreamstime

Numai în ultima lună, peste 20 de persoane care au mers la cules de ciuperci în pădurile din județul Suceava s-au rătăcit, anunță Monitorul de Suceava. Deși toate persoanele au fost găsite în siguranță, efortul de căutare a necesitat o mobilizare impresionantă de resurse și echipe de intervenție – voluntari, silvicultori, jandarmi și polițiști.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, disparițiile au fost sesizate cel mai adesea de membrii de familie, care, îngrijorați de lipsa de contact telefonic, au alertat autoritățile. Multe dintre persoanele dispărute erau vârstnice sau sub tratament medical, ceea ce a crescut riscul pentru sănătatea și siguranța acestora.

„Cu toate acestea, atragem atenția că în ultima perioadă riscurile au crescut considerabil odată cu temperaturile mult mai scăzute în fondul forestier și în zona montană, în special pe timpul nopții. În aceste condiții recomandăm celor care se deplasează în zone împădurite pentru agrement sau în calitate de culegători de ciuperci să manifeste atenție sporită și să dispună măsurile preventive minime,” transmite Poliția Suceava.

Culegătorii de ciuperci evită adesea traseele marcate și se aventurează în locuri izolate, în speranța de a găsi cele mai bune ciuperci înaintea altora, ceea ce sporește riscul de a se rătăci, adaugă oamenii legii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *