Nutriționista lui Rafael Nadal: Acestea sunt cele trei alimente pe care Rafa nu le consumă niciodată/ Tenismenul și-a modificat în urmă cu un an regimul alimentar și urmează o dietă antiinflamatorie

dieta nadal Sursa foto: Instagram Rafael Nadal

Există din ce în ce mai multă conștientizare cu privire la modul în care ne alimentăm. Este crucial ca dieta să fie variată, bogată în legume și fructe, și să conțină toți nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului, pentru a ne menține într-o stare bună de sănătate.

Dacă acest lucru este important pentru o persoană obișnuită, este și mai important pentru un sportiv de elită. În funcție de disciplina practicată, trebuie planificat tot ceea ce respectivul consumă, în așa fel încât corpul și mintea să funcționeze perfect pentru a obține cele mai bune rezultate în cariera sa profesională.

Rafa Nadal – 22 de trofee de Grand Slam și nevoia de disciplină alimentară

În cazul lui Rafa Nadal, campion de 22 de turnee Grand Slam și unul dintre cei mai admirați sportivi din lume, dieta sa a suferit o schimbare acum puțin mai mult de un an. Deși la începutul carierei sale consuma alimente precum toast cu Nutella sau litri de Coca-Cola, în 2013 a devenit conștient de importanța alimentației în cariera sa și a contactat o nutriționistă profesionistă.
Cu toate acestea, acum mai bine de un an, Nadal și-a schimbat nutriționista pentru a-și îmbunătăți și mai mult dieta, adaptând-o nu doar la performanța sa ca sportiv de elită în această ultimă etapă, ci și pentru a-și menține sănătatea pe termen lung. Nutriționista actuală a lui Rafa este Nuria Granados, scrie ABC Spania, iar cei de la ‘Relevo’ au intervievat-o pentru a afla ce alimente consumă Nadal la mesele sale, fie că este vorba de micul dejun, prânz sau cină.Deși Nadal și-a anunțat deja retragerea, ultimul său meci va avea loc în acest an, pe 19 noiembrie, în cadrul Finalelor Cupei Davis de la Málaga. În continuare, tenismenul se menține într-o formă bună, iar rolul nutriționistei sale este esențial. Nuria Granados a avut, în ultimele luni, sarcina de a ajusta obiceiurile alimentare ale lui Nadal.

O dietă mai nutritivă și antiinflamatoare

„Știind cât de dificil este să faci schimbări în dieta oricărei persoane, faptul că Rafa este dispus să accepte modificări, deși a câștigat tot ce a câștigat mâncând într-un anumit fel, este o altă dovadă a modestiei sale”, a declarat Granados pentru Relevo. Aceasta a explicat că nu a făcut schimbări drastice, ci „reajustări”, înlocuind anumite alimente cu unele mai nutritive, crescând sau reducând cantitățile și ajustând aportul alimentar în funcție de antrenamente.

Nadal urmează o dietă antiinflamatoare, care include legume verzi, grăsimi sănătoase și fructe de pădure. În prezent, baza alimentației sale constă în pește, legume, salate, orez, cartofi și nuci. Granados a menționat că, în timpul pre-sezonului, consumul de proteine este crescut și distribuit pe parcursul zilei, iar în timpul competițiilor se mărește aportul de carbohidrați.

Cei trei alimente pe care Nadal nu le consumă

Cu mulți ani în urmă, Rafa Nadal consuma alimente prăjite, fast food și băuturi pline de zahăr, însă acele zile au rămas în urmă. Nutriționista sa actuală subliniază că sunt anumite alimente care nu sunt recomandate pentru el, dar care ar trebui evitate și de majoritatea oamenilor. Printre acestea se numără „toate produsele ultraprocesate cu ingrediente de foarte slabă calitate, grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans, sau un exces de zaharuri adăugate”.

De asemenea, Nadal însuși a recunoscut într-un interviu că ciocolata este slăbiciunea lui: „Seara, înainte, era un adevărat spectacol cu ciocolata. Cinam, mă spălam pe dinți și apoi recidivam. Acum consum mai puțină seara…”. Cu toate acestea, nutriționista sa de acum, Nuria Granados, specifică trei alimente pe care Nadal nu le consumă sau care sunt extrem de restricționate în dieta sa: „Nu mănâncă carne, mezeluri sau brânză”.

Obiectivul acestei diete este de a acoperi cerințele nutriționale ridicate ale unui sportiv de elită, în timp ținând cont de preferințele personale ale acestuia și de modul în care corpul său răspunde la fiecare aliment.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *