Pentru seara de Halloween, indiferent dacă o considerați sau nu o sărbătoare, este amuzant să luați câteva decorațiuni ieftine, să scobiți un dovleac îmreună cu copiii și să preparați ceva „de groază”. Puteți să vă așezați la cină, cu o plăcintă în formă de craniu și să vedeți – în funcție de vârsta celor mici – un desen animat despre Ziua Morților („Coco” e genial) sau un film de groază. Sigur televiziunile vor difuza astfel de pelicule.
Ingrediente
- 30 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 cățel de usturoi
- 2 morcovi
- Jumătate de ardei roșu
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 500 g piept de pui
- Boia dulce
- 300 ml sos de roșii
- 2 foi de aluat pentru pizza sau foietaj (nu foi subțiri pentru ștrudel, din cel de la frigider, care arată ca o foaie de aluat)
- 1 ou
Cum se prepară o plăcintă „de groază”
Umplutura
Tăiem cățelul de usturoi și ceapa în cubulețe foarte mici, ciupercile în felii, iar morcovul și ardeiul roșu în cuburi. Într-o tigaie punem uleiul de măsline extravirgin și sotăm ingredientele.
Odată ce legumele sunt gata, adăugăm carnea tăiată în cubulețe mici sau tocată, împreună cu boiaua dulce. Când puiul este gătit, adăugăm sosul de roșii și ajustăm sare dacă este necesar.
Asamblarea plăcintei
Într-o tavă rotundă așezăm o foaie de aluat și distribuim umplutura pe toată suprafața. Tăiem marginile în exces și le păstrăm deoparte.
Cu cealaltă foaie de aluat, formăm o față de craniu folosind un cuțit mic. Acoperim umplutura cu această foaie, tăiem marginile și sigilăm părțile laterale. Ungem cu ou, coacem la 180º timp de 25 de minute sau cât scrie pe pachetul de aluat. Să fie bine rumenită.
Dacă nu aveți talent la tăiat, faceți un model din carton sau hârtie și decupați aluatul după model.
Până la Halloween vom prepara și plăcinta de dovleac.
Poftă bună!