Fiecare armată din NATO are rația sa de campanie, cunoscută sub numele de MRE (meal-ready-to-eat). Deși poate că nu reprezintă punctul culminant al gastronomiei naționale, aceste rații oferă soldaților caloriile necesare pentru a trece cu bine peste o zi grea pe teren, transmite NATO pe contul său oficial de YouTube.
De la o țară la alta, conținutul rațiilor zilnice diferă.
Un militar polonez și unul român au făcut schimb de pachete cu rații în timpul unui exercițiu desfășurat lângă Craiova, România. Cu alimente care variază de la carne de porc la conservă până la suc de portocale sub formă de pudră, cei doi „testează mâncăruri tradiționale într-un cadru mult mai puțin tradițional”.
După această sesiune de degustare, „Scorpionii Roșii”, așa cum este cunoscut Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” al Forțelor Terestre Române, s-au antrenat alături de aliații lor polonezi din Brigada 12 Mecanizată.
„Aceștia au exersat îmbarcarea și debarcarea din vehicule blindate și îndepărtarea dispozitivelor explozive simulate de pe drumuri și vehicule. Unitățile au împărtășit tactici și proceduri, apropiindu-se și asigurându-și capacitatea de a lucra eficient în situații de criză”, explică NATO.