Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului. 50 de elevi au desenat cum văd ei colectarea și reciclarea plasticului flexibil, un material folosit în special pentru ambalajele din industria alimentară

Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle

O expoziție ecologistă va avea loc la Palatul Parlamentului, având ca protagoniști 50 de elevi din București care și-au imaginat, prin desene și lucrări grafice, modul în care văd ei colectarea și reciclarea plasticului flexibil, un material folosit în special pentru ambalajele din industria alimentară.

Evenimentul are loc în cadrul primei ediții a proiectului educațional „ReciCLARea e totul!”, inițiat de Nestlé România în colaborare cu Green Resources Management, Federația Națională a Părinților – Edupart și Primăria Sectorului 6, conform unui comunicat de presă semnat de Nestle.

Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle
Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle

Expoziția are ca scop sensibilizarea publicului și autorităților în legătură cu necesitatea colectării și reciclării plasticului flexibil, un material mai dificil de gestionat din cauza utilizării sale în contact cu alimentele.

„Prin acest demers, Nestlé dorește să extindă campaniile de educare și conștientizare la nivel național, concentrându-se prin aceasta campanie pe colectarea selectivă  a deșeurilor de ambalaje din plastic flexibil, susținând astfel atingerea țintelor naționale de reciclare asumate la nivelul Uniunii Europene. Ne-ar bucura foarte mult dacă în urma acestui demers de la Parlamentul României am începe să acordăm o atenție deosebită dezvoltării și implementării unei abordări naționale pentru colectarea, sortarea și reciclarea acestor deșeuri de ambalaj din plastic flexibil, care necesită o abordare specială”, explică Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România.

Proiectul „ReciCLARea e totul!” își propune să educe populația cu privire la modul corect de colectare a ambalajelor din plastic flexibil, care trebuie curățate înainte de reciclare. Acest tip de deșeuri este adesea considerat „murdar”, iar colectarea sa necesită atât educare, cât și facilități specializate pentru reciclare la scară largă.

Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle
Expoziție de artă ecologistă la Palatul Parlamentului / Sursa foto: Nestle

Expoziția poate fi vizitată începând cu 7 octombrie, oferind o perspectivă unică asupra modului în care cei mai tineri cetățeni ai țării își imaginează un viitor mai curat și mai sustenabil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *