Ce se întâmplă în organism dacă bem o cană de ceai de mușețel în fiecare zi/Efectul surprinzător asupra rinichilor

Ce se întâmplă în corpul ătu când bei ceai de mușețel

Mușețelul este soluția de ani de zile pentru problemele gastrointestinale. Această infuzie a fost și un pariu pentru ameliorarea stresului, anxietății și chiar pentru favorizarea unui somn bun. O cană de ceai de mușețel este folosită adesea de femei pentru disconfortul menstrual, pe lângă faptul că ajută sistemul imunitar și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, notează ABC.

Această plantă are peste treizeci de mii de specii, dintre care cele mai utilizate sunt matricaria chamomilla și chamaemelum nobile. Consumul zilnic de mușețel are efecte diuretice, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și sedative.

Ce se întâmplă în organism dacă se consumă mușețel

Această infuzie previne retenția de lichide sau edemul la nivelul abdomenului, picioarelor, gleznelor, feței și mâinilor. Simptomele acestora pot fi: creșterea în greutate, pielea strânsă, pleoapele umflate, flexibilitatea redusă a articulațiilor, degetelor, încheieturilor și gleznelor, pielea se scufundă atunci când este strânsă și urină redusă.

Toate aceste simptome pot fi cauzate de probleme circulatorii, insuficiență cardiacă și chiar boli de rinichi. Iar când vine vara, retenția de lichide crește și ea pentru că temperaturile ridicate produc vasodilatație.

Dieta poate influența și ea, deoarece ar trebui să consumăm apă zilnic și să ne hidratăm cu lichide precum mușețelul, evitând astfel problemele renale. Asta pentru că prin adăugarea acestei infuzii în dietă, organismul reduce retenția. În plus, idealul este să însoțiți această infuzie cu un consum bun de legume și fructe și să evitați consumul de sare, susținut de activități fizice.

Efecte negative

Deși mușețelul nu are de obicei efecte adverse, adevărul este că depinde de starea de sănătate și de diversele aspecte ale celui care îl consumă. De exemplu, este necesar ca femeile însărcinate sau care alăptează să-și consulte medicul dacă pot lua această perfuzie.

În cazul unei persoane alergice sau sensibile la plante precum crizantema sau ambrozia, consumul acestora nu este recomandat. De asemenea, cei care sunt sub tratament cu anxiolitice și anticoagulante trebuie s-l evite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *