Mic dejun de duminică. Omletă cu bacon și brânză cheddar. Se pune totul pe pat de tortilla mexicană

omleta Foto: G4Food

Pentru  o omletă mai specială, „de dumincă”, ne putem răsfăța cu puțin bacon și câteva linguri de brânză cheddar rasă.

Se toacă 2-3 fâșii de bacon afumat în bucățele mici și se prăjesc în tigaia în care facem omleta. Pune-le când tigaia încă nu s-a încins. Grăsimea se va topi frumos și în ea vom găti omleta.

Cât timp se prăjește bacon-ul, se bat într-un castron 3 ouă, cu puțin piper. Sare nu mai pune, că are bacon-ul destulă. Odată bacon-ul rumenit, scurgem ouăle peste el și cu o spatulă tragem totul dinspre exterior spre centru cu mișcări ușoare. Așa oul se va coagula uniform.

Când îl vezi închegat, pune deasupra o mână-două de cheddar. Iar peste brânză, o tortilla mexicană pe care o apeși pe omletă. Peste circa un minut, când brânza a început să se topească și tortilla s-a lipit de ea, pune un capac sau o farfurie deasupra tigăii (să depășească marginile) și cu o singură mișcare răstoarnă conținutul pe capac. Ai grijă să nu te arzi!

omleta
Foto: G4Food

Cu atenție tragem tortilla înapoi în tigaie (tortilla va fi în contact cu tigaia, iar omleta deasupra). Nu se mai pune capacul, iar focul se dă la minim. După încă niște minute se așează, prin alunecare, pe o farfurie. Oul trebuie să rămână deasupra. Se taie în sferturi și se servește. Tortilla este crocantă, brânza topită, iar omleta rumenită pe exterior și moale la interior.

omleta
Foto: G4Food

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *