Vin, must, struguri de masă și delicii tradiționale, la Ziua Recoltei București, care începe joi, în Campusul Agronomie Herăstrău

pesticide, ciuperci toxice, pexels.com/PhotoMixCompany

Peste 150 de expozanţi din domeniul horticulturii ce expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit şi delicii tradiţionale, se reunesc, în perioada 3-6 octombrie 2024, în Campusul Agronomie Herăstrău, cu ocazia evenimentului Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei 2024, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al organizatorilor, tema acestei ediţii este Pădurea urbană, cu interconexiunile ei şi beneficiile pentru viaţa oamenilor din oraşe. Astfel, Facultatea de Horticultură, prin departamentul de Peisagistică, propune câteva „oaze” de relaxare şi interacţiune cu vizitatorii, care pot trăi sentimentul conexiunii cu pădurea, pot simţi beneficiile naturii, prin amplificarea experienţei senzoriale date de ascultarea (în căşti) a „liniştii” pădurii: vântul care bate printre frunze, ciripitul păsărelelor, freamătul frunzelor etc.

Facultatea de Horticultură organizează şi o expoziţie tematică de Ziua Recoltei şi invită vizitatorii la numeroase sesiuni de degustări de struguri de masă, vin, must, ardei şi fructe şi produse din fructe de la speciile pomicole noi, precum asimina/banana nordului, jujube sau kiwi.

Evenimentul are şi o componentă educaţională importantă, prin conferinţele, atelierele şi demonstraţiile care au loc în fiecare zi în Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV Bucureşti precum şi câmpurile experimentale, la care pot participa în mod gratuit toţi pasionaţii de grădinărit, îngrijirea plantelor şi peisagistică, susţinute de specialişti în domeniu.

„Vom cunoaşte specii deosebite, cum ar fi Amelanchier lamarcki (pomul de stafide), Aronia melanocarpa (scoruşul negru) care îşi dovedesc pretabilitatea faţă de sistemul de conducere pe verticală. Totodată pasionaţii vor afla mai multe despre cultura afinului, a zmeurului şi a murului la container în sistem protejat (solarii) versus sistemul convenţional din sol pe biloane. O noutate absolută este sistemul de protecţie antiploaie, antigrindină şi de umbrire conceput la Facultatea de Horticultură din Bucureşti – modul aplicat la speciile: agriş, coacăz, lonicera, zmeur şi mur”, se menţionează în comunicat.

Nici în acest an nu vor lipsi sucurile naturale, obţinute la Staţiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi vinul universitar produs la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa. Se vor expune şi comercializa pomi şi arbuşti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produşi la Pepiniera Istriţa.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze specii diverse de flori, plante ornamentale şi arbuşti de sezon, de la cei mai apreciaţi producători locali în cadrul expoziţiei cu vânzare.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Horticultură, din cadrul USAMV Bucureşti, alături de Societatea Română a Horticultorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *