OPINIE Protestul oierilor din Piața Victoriei capătă caracter politic: Diana Șoșoacă, președinte S.O.S și eurodeputat, a fost prezentă printre fermieri/Unul din organizatori este deputat, un altul a strigat „Jos Ciolacu”

protest, oieri, diana sosoaca, Bucuresti foto: Facebook/@Radu Bumbea

Un protest al oierilor care trecea drept unul profesional, pe fondul Pestei Micilor Rumegătoare, care a determinat autoritățile să ia decizii nepopulare ( sacrificarea oilor dintr-o fermă unde a fost confirmată boala ) s-a dovedit rapid a fi mai degrabă o acțiune politică, pentru a obține beneficii de imagine pentru anumiți politicieni, în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale. 

Eurodeputatul Diana Șoșoacă, partidul S.O.S., a fost prezentă luni, 23 septembrie, în mijlocul protestatarilor și a îndemnat populația să vină în Piața Victoriei. Totodată a declarat că ”asociațiile ( de crescători de ovine, n.m ), fac mai mult rău” membrilor acestora, o teză pe care o vehiculează și organizatorii protestului. 

Unul din aceștia, Radu Bumbea, a strigat în timpul filmării live pe care o realiza cu telefonul în mână, ”Jos Ciolacu”. Un mesaj asemănător a transmis și acum câteva zile, într-o filmare live: ”Mergem la București să spargem guvernul”.

Ținând cont și de faptul că unul din organizatorii protestului este deputatul Ciprian Ciubuc, fost AUR, și care în prezent o promovează pe Diana Șoșoacă pe pagina sa de Facebook, este tot mai evident că aceste acțiuni publice au un caracter politic și exced cu mult preocupările stricte ale crescătorilor de oi.

De altfel, mesajele transmise public de organizatori și de participanții la protest sunt din registrul propagandei negaționiste, care a fost utilizată și în timpul pandemiei covid-19. 

Ei susțin că Pesta Micilor Rumegătoare nu există și este o invenție a UE ca să distrugă oieritul din România, cu ajutorul instituțiilor publice românești, numite ”slugi”.

Citește și: UPDATE: Protest al oierilor la București în Piața Victoriei. Principalele revendicări / Unul dintre organizatori este un deputat urmărit penal

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Parcă scriați despre mâncare:)) Acum văd că ați dat-o pe propagandă politică…prin mâncare desigur:))))

    • Pai cat trafic poti sa faci numai cu copy paste google translate de articole din strainate, mai trebuie si un picut de “scandal”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *