Cinci variante de alimente care reduc aportul de carbohidrați/Sunt gustoase și sănătoase și pot ajuta la un mai bun control al nutrienților

Alimente care reduc aportul de carbohidrați Foto: Dreamstime

De la bun început trebuie lămurit un lucru: carbohidrații nu sunt răi. Ba, din contră, avem nevoie de a acești nutrienți în alimentația noastră, arată Eating Well. Problema este doar când exagerăm, pentru că atunci începem să luăm în greutate. Pe de altă parte, dacă suntem în situația în care vrem să scăpăm de câteva kilograme, atunci trebuie să reducem carbohidrații și caloriile. Prin urmare, dacă sunteți în această situație, sau pur și simplu încercați să țineți sub control ceea ce mâncați, iată câteva sugestii de alimente care reduc aportul de carbohidrați.

  1. „Orez de conopidă” în loc de orez alb

Orezul de conopidă (conopidă răzuită) are 7 grame de carbohidrați la 1/2 cană porție, comparativ cu orezul alb cu 22 de grame. Așadar, reduce cu 15 grame conținutul de carbohidrați. În plus, acesta aduce în plus 3 grame de fibre la masă, ceea ce poate contribui la senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Conopida este o alternativă excelentă la orez, este bogată în nutrienți și vitamine și reduce niște carbohidrați și calorii. Puteți răzui o conopidă și va înlocui orezul cu succes

  1. Budincă de Chia în loc de fulgi de ovăz

O porție de o cană, budinca de semințe de chia conține 30 de grame de carbohidrați în comparație cu cele 49 de grame de fulgi de ovăz îndulciți, dintre care multe provin din zahăr adăugat. Deci, reduce cu 19 grame aportul de carbohidrați. Deși semințele de chia nu au cerealele integrale ale fulgilor de ovăz, ele au o varietate de beneficii unice pentru sănătate. Sunt bogate în acizi grași omega-3, care ajută la protejarea inimii și antioxidanți care previn inflamația și bolile cronice. În plus, o porție din această budincă are 10 grame de fibre, care reprezintă 40% din doza zilnică recomandată.

  1. Wrap de salată verde în loc de pâine

Există un motiv pentru care împachetările cu salată verde sunt populare. Păstrează toată umplutura delicioasă, dar reduce cu 12 grame aportul de carbohidrați. O frunză mare de salată verde are doar 1 gram de carbohidrați și 5 calorii și este o opțiune excelentă pentru persoanele care încearcă să reducă caloriile în general. Salata verde are un conținut ridicat de apă, așa că este o alternativă ușoară și proaspătă la pâine pentru a vă ajuta să vă mențineți hidratat.

  1. Taieței de dovlecel în loc de paste

Tăiețeii de dovlecel au 4 grame de carbohidrați pe cană, comparativ cu linguinele (paste) tradiționale, care au 35 de grame. Deci, o reducere cu 31 de grame a aportului de carbohidrați. Acesta este un alt înlocuitor gustos pentru pastele obișnuite pentru cei care evită glutenul sau care vor să-și contorizeze carbohidrații. Bonus: tăiețeii de dovlecei se prepară rapid de la zero și se gătesc în doar câteva minute.

  1. Sifon în loc de sucuri

Probabil că nu este o noutate pentru nimeni că sucurile conțin mult zahăr și calorii, fără prea mulți nutrienți. Cele 41 de grame de carbohidrați găsite într-o cutie tipică de suc de 330 ml provin din zahăr adăugat și oferă aproape dublu față de limita zilnică recomandată pentru zahăr adăugat. Sifonul (sau apa minerală) are zero grame de carbohidrați și, de asemenea, zero calorii. Dacă v-ați obișnuit cu dulceața sucului, puteți adăuga un strop de suc în sifon pentru mai multă aromă.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *