Rețetă rapidă și sănătoasă, pentru prânz, cină sau pachețel: În 10 minute ai gata o delicioasă tocăniță de ciuperci cu ouă poșate, plină de vitamine și minerale

tocanita de ciuperci cu oua posate Sursa foto: Pexels

Indiferent că o preparați pentru prânz, brunch sau cină, tocănița de ciuperci cu ouă poșate este o alternativă de meniu sănătos și hrănitor, gata în doar 10 minute. În plus, ciupercile sunt, potrivit bbcfoodgood.com, o sursă bună de zinc, un nutrient cheie pentru menținerea pielii sănătoase. Cum se poate consuma și rece, este perfectă și de luat la pachet la serviciu sau la scoală.

Nutrienți/porție de tocăniță de ciuperci cu ouă poșate:

  • Kcal 283
  • Grăsimi17 g
  • Carbohidrați 15 g
  • Zaharuri 11 g
  • Fibră 6g
  • Proteine 15 g
  • Sare 0,2 g

Ingrediente necesare pentru prepararea tocăniței cu ouă poșate:

  • 1 ½ linguriță ulei de avocado
  • 2 cepe mari, tăiate în jumătate și feliate
  • 500g cană de ciuperci, tăiate în sferturi
  • 1 lingură de frunze de cimbru proaspăt (plus niște cimbru păstrat pentru pus la final)
  • 500 g roșii proaspete, tocate
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 4 linguri de amestec de semințe bogate în acizi grași Omega- 3 (dovleac, susan, floarea soarelui)
  • 4 ouă mari

Metodă de preparare a tocăniței de ciuperci cu ouă poșate

  • Pasul 1: Încinge uleiul într-o tigaie mare antiaderentă și prăjește ceapa pentru câteva minute. Acoperiți tigaia și lăsați ceapa să se gătească în propriul abur timp de încă 5 minute.
  • Pasul 2: Puneti ciupercile cu cimbru și gătiți, amestecând des, timp de 5 minute, până se înmoaie. Adăugați roșiile și boia de ardei, acoperiți tigaia și gătiți timp de 5 minute. Se adaugă și  amestecul de semințe.
  • Pasul 3: Dacă faceți această rețetă, ca parte a unui plan de dietă sănătoasă, doar pentru două persoane, puneți în apa clocotită doar două ouă. Scoateți pe un platou doar jumătate din tocănița de ciuperci și presărați peste ea cimbru proaspăt și puțin piper negru. Răciți tocănița rămasă și păstrați-o în frigider, pentru a o mânca într-o altă zi, alături de ouă proaspăt poșate (“prăjite” în apă clocotită). Dacă serviți patru persoane, poșați toate cele patru ouă, împărțiți tocănița în patru farfurii, presărați cimbru și piper negru și puneți deasupra ouăle poșate.

Ce beneficii pentru sănătate poate aduce tocănița de ciuperci cu ouă poșate

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, precum seleniu, vitamina D, vitamina B și cupru, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor.

Proteinele din ouă au o valoare biologică ridicata, ceea ce înseamnă că sunt usor absorbite și utilizate de organism. În plus, sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitaminele A, D, E, K și grupul B, fier, fosfor, seleniu și iod.

Așadar, tocănița de ciuperci cu ouă poșate este o rețetă nu doar delicioasă și ușor de preparat, ci aduce și seamă de beneficii organismului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *