Muniție din Al Doilea Război Mondial, descoperită la o firmă de prelucrare a sfeclei de zahăr din Roman / Este al doilea incident de acest fel în ultimele două săptâmâni

Sursa foto: ISU Neamț Sursa foto: ISU Neamț

O echipă pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit după ce angajații unei firme specializate în prelucrarea sfeclei de zahăr au descoperit elemente de muniție în timpul unor lucrări de curățare a instalațiilor tehnologice.

Incidentul a avut loc în municipiul Roman.

Apelul la 112 a alertat autoritățile, care s-au deplasat rapid la fața locului pentru a asigura zona și pentru a evalua riscul prezentat de obiectele găsite.

Echipa de pirotehnicieni a identificat o bombă de aruncător de calibru 82 mm și un proiectil exploziv de calibru 75 mm, ambele provenind din Al Doilea Război Mondial. Specialiștii au verificat cu atenție perimetrul pentru a se asigura că nu există alte elemente de muniție periculoase în zonă. După o evaluare amănunțită, s-a constatat că nu mai există alte obiecte similare în proximitate.

Muniția găsită a fost ridicată cu precauție, transportată și depozitată în condiții de siguranță, urmând să fie distrusă ulterior într-un mediu controlat. Intervenția a fost realizată fără incidente, iar activitatea firmei de prelucrare a sfeclei de zahăr a fost reluată după finalizarea misiunii de asanare.

Nu este primul incident de acest tip

În urmă cu circa două săptămâni, pe 5 septembrie, angajatul unei societăţi comerciale din Roman a găsit o bombă în sfecla de zahăr adusă pentru procesare şi a sunat la 112.

La faţa locului a sosit echipa pirotehnică şi a ridicat bomba de aruncător de calibru 82 milimetri.

„Echipa pirotehnică a verificat zona unde a fost descoperită muniţia şi nu a mai descoperit alte elemente”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa. (Citește continuarea știrii aici…)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *