A treia ediţie a festivalului gastronomic Taste of Transylvania, în satul de vacanţă Boroş (Harghita)

Taste of Transylvania A treia ediție a festivalului Taste of Transylvania are loc între 12 și 15 septembrie / Sursa foto: Facebook Taste of Transylvania

Cel mai mare festival gastronomic din România, “Taste of Transylvania”, a început joi, în satul de vacanţă Boroş, din comuna Lunca de Jos şi reuneşte chefi de top, distinşi cu stele Michelin, antreprenori din industria HoReCa, artizani culinari şi producători locali. Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, evenimentul îşi propune să aşeze Transilvania pe harta culinară internaţională, transmite Agerpres.

“Taste of Transylvania a început un nou capitol în cultura gastronomică a Transilvaniei şi ne-a provocat să redescoperim gusturile şi reţetele din bucătăria de odinioară, încercând, în acelaşi timp, să le reinterpretăm într-o notă modernă. Pentru cea de-a treia ediţie a festivalului, ne-am propus să extindem programul şi să le oferim participanţilor o experienţă complexă, care include şi ateliere de gătit, o cursă de cules cartofi şi mai multe concerte”, a declarat Trucza Adorjan, fondatorul Taste of Transylvania, citat în comunicatul de presă.

Ediţia din acest an oferă mâncare tradiţională reinterpretată, muzică bună, activităţi pentru gurmanzi şi ateliere de gătit. Evenimentul a debutat joi, când Crucea Roşie Română, Caritas, echipa Sepsi OSK şi echipa de hochei din Gheorgheni au participat la o sesiune de gătit colectiv de zacuscă, pe care o vor folosi, ulterior, în scop caritabil.

În zilele următoare sunt programate demonstraţii de gătit, dezbateri gastronomice, lansări de carte, dar şi diverse concerte.

“Vineri, 13 septembrie, vor avea loc mai multe demonstraţii de gătit, inclusiv o sesiune alături de gospodinele Aliz şi băbuţele versus mai mulţi chefi locali, un concert DJ Pixar Stellar şi dezbateri gastronomice la masa pătrată din cortul Kovi Pal. Sâmbătă, 14 septembrie, chef Cezar Munteanu şi chef Alex Petricean vor urca pe scena Taste of Transylvania pentru a prezenta evenimentul, care va mai include şi lansări de carte, discuţii de masă rotundă cu specialişti din industria HoReCa, dar şi diferite activări ale brandurilor. Tot sâmbătă va avea loc şi o culegere comunitară de cartofi, în cadrul căreia vor fi oferite mai multe premii pentru participanţi, dar şi o serie de concerte marca Sarmalele Reci, Boban Markovic Orkestar, Tóth Árpi. Duminică, 15 septembrie, festivalul se va încheia cu sesiuni de gătit, preparate delicioase, o cursă de alergare comunitară, dar şi un DJ set cu DJ BRNY”, se mai arată în comunicat.

Programul Taste of Transylvania 2024 va include şi experienţe pentru toată familia, cum ar fi proiecţii de filme, aventuri la casa de joacă Legendarium şi jocuri populare pentru copii, au mai arătat organizatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *