Descarcă „Ghidul pentru o viață sănătoasă” de la Harvard, ediția 2023/2024. Include cele mai recente descoperiri privind alimentele ultraprocesate și sănătatea mintală

harvard, ghid, viata sanatoasa, descarcare, alimente ultraprocesate Sursa foto: Pexels / Harvard

Ghidul pentru o viață sănătoasă 2023/2024 este un compendiu dedicat alimentației și stilului de viață sănătos.

Ajuns la a patra ediție, ghidul poate fi descărcat (PDF) și tipărit de pe site-ul Școlii de Sănătate Publică de la Harvard.

Acesta a fost creat de Centrul „Thich Nhat Hanh” pentru Mindfulness în Sănătatea Publică al Harvard, care are ca misiune cercetarea modalităților de aplicare a mindfulness-ului pentru a îmbunătăți bunăstarea nu doar la nivel individual, ci și la nivelul populației globale.

Alimentația conștientă și impactul acesteia asupra sănătății personale și planetare reprezintă un obiectiv central al Centrului, aceasta fiind o temă integrată și în Ghidul din acest an.

„Veți descoperi, de asemenea, cele mai importante cercetări și sfaturi legate de nutriție, activitate fizică și somn, inclusiv cele mai recente descoperiri privind alimentele ultraprocesate și sănătatea mintală, beneficiile muzicii și mișcării prin Zumba, precum și dovezi privind cronotipurile de somn și impactul lor asupra sănătății”, transmit creatorii ghidului.

O altă resursă importantă de la Harvard pentru cei care doresc să trăiască sănătos este „Farfuria pentru alimentație sănătoasă”, pe care o puteți descărca de mai jos.

Sursa: Universitatea Harvard

Farfuria de la Harvard nu reprezintă numărul de calorii pe care ar trebui să le consumi, ci mai degrabă dimensiunile porților diferitelor alimentele. Astfel, legumele ar trebui să fie cel mai mare grup de alimente în raport cu dimensiunea lor pe farfurie – nu cea mai mare sursă de calorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *