Rețetele Juanitei. Scoici în sos de vin, usturoi și pătrunjel. Tot gustul mării într-o farfurie

scoici Foto: G4Food

Scoicile sunt pentru popoarele din jurul mării, precum semințele pentru microbiști. Se gătesc într-o oală mare și se pun în mijlocul mesei. Toată lumea folosește prima carcasă de scoică golită pe post de clește pentru a extrage carnea din următoarele. În 5 minute oala este goală și, deși par foarte multe, parcă ai mai mânca încă pe atâtea. Eu locuiesc de câțiva ani în Spania, lângă mare, și le cumpăr proaspete, abia aduse de la pescari. Dar sunt bune și cele de la supermarket, dacă nu putem lua din piață sau de la pescari.

Întotdeauna fac scoici când vine tatăl meu din România. Îi plac peștele și fructele de mare, dar mai ales scoicile. Spune că sunt esența gustului mării.

Ingrediente

1 kg de scoici negre (scoicile sparte se aruncă)

Câteva linguri de ulei de măsline extra virgin

Jumătate de pahar de vin alb

3-4 căței de usturoi

Pătrujel tocat mărunt.

Preparare

Scoicile se pun în apă cu un pumn de sare și se lasă o oră. Nu vă speriați dacă se deschid. Se spală, se curăță ”mustățile”.  Usturoiul se curăță, se pisează.

În uleiul încins se aruncă usturoiul, scoicile și se amestecă. Atunci când încep să se deschidă se pune vinul. Scoicile deschise le punem într-un castron, cele care nu se deschid le aruncăm. La final, pătrunjelul se pune în sos și totul se toarnă peste scoici în castron.

scoici
Foto: G4Food

Nu puneți sare pentru că apa lăsată de scoici este de mare, sărată. Dacă doriți puteți măcina puțin piper proaspăt.

Simplu și delicios. Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *