Carnea de cal, plămânii și alte 11 tipuri de carne care înainte erau consumate, dar acum sunt interzise în SUA

carne, carne de cal, plamani, sua, interzicere

Multe tipuri de carne care erau consumate pe scară largă în Statele Unite sunt acum ilegale din cauza preocupărilor legate de protecția animalelor și sănătatea publică, transmite publicația Chowhound. Aceste interdicții vizează în primul rând protejarea speciilor pe cale de dispariție și prevenirea bolilor de origine alimentară.

Printre cele mai notabile cărnuri interzise se numără carnea de cal, populară în țări precum Franța și Japonia, dar interzisă în SUA din 2007 din cauza întreruperii inspecțiilor guvernamentale la abatoarele de cai. În mod similar, carnea unor moluște din familia Haliotidae, o delicatesă odinioară abundentă în California, s-a confruntat cu o interdicție după ce pescuitul excesiv și amenințările la adresa mediului au decimat populațiile, în prezent fiind permisă doar consumul animalelor de crescătorie.

Carnea de bufniță a fost consumată în trecut de nativii americani și de primii coloniști, însă toate speciile sunt în prezent protejate în temeiul Legii privind Tratatul păsărilor migratoare din 1918.

Carnea de broască țestoasă de mare a fost un fel de mâncare popular în istoria timpurie a Americii, dar Legea privind speciile pe cale de dispariție din 1973 a interzis consumul oricărei specii de broască țestoasă de mare din cauza numărului tot mai mic de exemplare.

O altă restricție se aplică plămânilor de animale, interziși din 1971 din cauza preocupărilor legate de contaminanții din țesutul pulmonar, ceea ce afectează, de asemenea, disponibilitatea unor mâncăruri precum haggis-ul scoțian.

Alte tipuri de carne interzise sunt de măcăleandru, balenă și câine, fiecare interzisă din motive de conservare și pentru a reflecta schimbarea atitudinilor culturale față de animale.

Aripioarele de rechin sunt, de asemenea, interzise din cauza practicii crude de îndepărtare acestora de pe animale vii, în timp ce carnea de liliac, deși este consumată în alte părți, este interzisă în Statele Unite din cauza problemelor de sănătate legate de transmiterea bolilor.

În sfârșit, peștele fugu și ortolanul (presura de grădină), deși sunt considerate delicatese în alte părți ale lumii, sunt restricționate din cauza riscului de otrăvire și a protecției speciilor.

Aceste interdicții subliniază evoluția poziției SUA în ceea ce privește protecția faunei sălbatice și sănătatea publică, întrucât fostele surse de hrană sunt acum recunoscute ca părți vitale ale ecosistemului sau ca potențiale riscuri pentru sănătate.

Sursa foto: Serghei Starus | Dreamstime.com

Citește și Unde găsești carne halal în București și cine o produce / Aceasta respectă reguli stricte de igienă și provine de la animale sacrificate astfel încât să nu să nu simtă durere și frică / Cerere locală și globală în creștere rapidă pentru aceste produse

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *