Top 5 cele mai bune rețete cu somon. Recomandările celebrului bucătar britanic Jamie Oliver

Jamie Oliver Sursa foto: jamieoliver.com

Somonul este un ingredient versatil și delicios, perfect pentru o varietate de preparate. Iată un top 5 al celor mai apreciate rețete cu somon, realizat de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver.

Aceste delicii culinare îți vor încânta papilele gustative și vor aduce o notă de rafinament mesei tale.

Somon gătit la abur

„Cel mai grozav lucru despre somonul la abur este că este atât de ușor să obțineți peștele perfect”, afirmă Jamie Oliver, pe site-ul său.

Pentru a găti somonul în acest fel aveți nevoie de un singur vas, acesta fiind o opțiune excelentă pentru o cină simplă de familie în orice seară a săptămânii. (Vezi aici rețeta și modul de preparare…)

Somon la grătar

Dacă aveți puțin timp la dispoziție, acesta este un mod excelent de a găti somonul.

„Îl puteți lăsă să se rumenească cât timp vă ocupați de restul mesei”, spune bucătarul englez. (Vezi aici rețeta și modul de preparare…)

Somon la grătar / Sursa foto: Jamie Oliver
Somon la grătar / Sursa foto: Jamie Oliver

Somon prăjit în tigaie

Pentru a adăuga un plus de savoare cinei dumneavoastră, încercați să prăjiți somonul la tigaie pentru a obține o crustă crocantă. Această rețetă este plină de savoare și este gata în doar 20 de minute! (Vezi aici rețeta și modul de preparare…)

Vă recomandăm să citiți și: Cardiologii au stabilit că proteina numărul 1 pentru sănătatea inimii este peștele/ La fiecare 30 de minute, un român face infarct/ Somonul, tonul, sardinele și macroul reduc riscul cardiovascular

Somon la cuptor

Lăsați în grija cuptorului toată treaba și veți obține un pește fraged și sfărâmicios. Aceasta este baza mesei dumneavoastră, la care puteți adăuga orice tip de legume sau de salată doriți. (Vezi aici rețeta și modul de preparare…)

Somon la cuptor / Sursa foto: Jamie Oliver
Somon la cuptor / Sursa foto: Jamie Oliver

Somon înăbușit

Acesta este un mod simplu de a adăuga un plus de savoare peștelui pe care îl gătiți pentru masa de prânz sau pentru cină.

Jamie Oliver vine cu o variantă excelentă de salată cu somon înăbușit. (Vezi aici rețeta și modul de preparare…)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *