Salată pe placul copiilor/Trucuri pentru a-i determina pe cei mici să mănânce sănătos/Bonus, rețete de salate delicioase pe placul celor mici

Salată pe placul copiilor Foto: Freepik

Mulți părinți consideră că e greu să convingi un copil să mănânce o salată. Dar există câteva trucuri pentru a face o salată pe placul copiilor. Asta pentru că salatele nu înseamnă doar legume. Ele pot include o varietate de alimente, printre care și din cele pe care copiii le apreciază deja, precum paste, cereale, brânză sau fructe, recomandă Half Plate.

Ceea ce face din salate un aliment ideal pentru copii este faptul că pot include și ingrediente pe care doriți să le introduceți și să le extindeți preferințele.

Ce să includeți într-o salată pe placul copiilor 

Înainte de a decide ce ingrediente să includeți în salata dumneavoastră, gândiți-vă dacă această salată este menită să fie o masă sau o garnitură. Acest lucru se datorează faptului că este posibil să aveți mai multe ingrediente într-o salată de tip antreu decât într-o salată savurată ca o garnitură.

Dacă oferiți salate ca o masă completă, iată un ghid cu privire la ce puteți include:

Frunze verzi: Unele frunze verzi potrivite pentru copii sunt baby spanac, frunzele de salată și frunzele de varză. Acestea au o aromă neutră și pot constitui baza salatei.

Proteine: Ouăle fierte tari, puiul mărunțit sau tăiat cubulețe, somonul și tonul fierte sau la conservă și fasolea fiartă sunt alimente bogate în proteine care pot da consistență unei salate, oferind în același timp nutrienți esențiali.

Brânză: Dacă copiilor dumneavoastră le place brânza, adăugați cașcaval ras, brânză tăiată cubulețe, feta și altele pentru mai multă savoare.

Fructe: Cui nu-i place dulceața fructelor? Merele și perele mărunțite, tăiate sau feliate se potrivesc bine cu salatele sărate, dar și fructele de pădure, strugurii și fructele uscate precum stafidele și

Alte tipuri de salate de luat în considerare

Salatele pot include orice tip de ingredient, ceea ce înseamnă că legumele nu trebuie să fie neapărat ingredientul principal sau cel evidențiat. Mai degrabă, includerea legumelor în salate pentru a completa alimentele care le plac este o modalitate excelentă de a extinde paleta de alimente a copiilor dumneavoastră.

Iată câteva exemple de alte tipuri de salate în care puteți include și legume:

Salată de cartofi: Mulți copii adoră să mănânce cartofi. Puteți combina cartofii fierți cu mioneză, ouă fierte tari, mazăre și morcovi pentru culoare și un supliment de nutrienți.

Salată de fructe: Cine ar spune nu fructelor dulci și suculente? O salata simplă de fructe sau salata de fructe la grătar sunt ușor de pregătit și iubite de mulți adulți și copii.

Când sut gătite la grătar, fructele au o dulceața naturală care este evidențiată. Această salată de fructe are, de asemenea, un sos natural de fructe, astfel încât vă poate purta de la micul dejun la desert.

Ingrediente

Fructe pentru grătar

1 ananas proaspăt curățat de coajă și feliat și tăiat în bucăți

10 căpșuni înșirate pe două bețe

3 piersici ferme tăiate în jumătate

Fructe proaspete

2 căni Struguri verzi întregi

10 căpșuni proaspete tăiate felii

1/2 cantalup tăiat cubulețe

1-2 banane feliate

Mentă proaspătă opțional

Sos de căpșuni

10 căpșuni gătite la grătar

1/4 cană suc de portocale

1/4 cană apă

2 lingurițe de miere

Instrucțiuni

Prăjiți ananasul, căpșunile și piersicile pe un grătar de înălțime medie până când apar urme de grătar. Nu coaceți prea mult fructele. Se dau la frigider până se răcesc. Piersicile se taie felii și ananasul se taie cubulețe mari.

Pentru sos, se amestecă căpșunile la grătar cu sucul de portocale, apa și mierea într-un blender până se omogenizează. Se lasă deoparte.

Se amestecă ușor toate fructele și se acoperă cu mentă proaspătă, dacă se folosește. Se servește cu sosul de căpșuni la grătar.

Salată de tăiței de orez cu castraveți și roșii

O variantă răcoritoare de salată de paste pentru vară, cu tăiței de orez, roșii și castraveți. Nu uitați să adăugați creveți pentru o idee de prânz sau cină ușoară de vară.

Ingrediente

110 g tăieței de orez

2 căni castravete feliat

1 roșie mare tocată

1/4 cană coriandru tocat

2 linguri de sos de soia

2 linguri de ulei de canola

2 lingurițe oțet de orez

2 lingurițe ulei de susan

170 g creveți fierți (opțional)

Instrucțiuni

Într-o oală cu apă clocotită sărată, gătiți tăițeii timp de 3 minute sau până când sunt moi, dar fermi. Se scurg și se clătesc cu apă rece. Se scurg bine. Apoi se pun într-un castron mare, se adaugă castravetele, roșiile și coriandrul.

Într-un bol mic se amestecă sosul de soia, uleiul de canola, oțetul, uleiul de susan, sarea și piperul. Se stropește peste amestecul de tăiței și se amestecă pentru a se acoperi. Se acoperă cu creveți, dacă se folosesc.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *