Zeci de migranţi, prinşi la frontieră ascunşi în camioane cu pepeni, textile sau mobilier

migranti Sursa foto: PxHere

Zeci de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în trei camioane care transportau diverse mărfuri, precum pepeni, textile sau mobilier, transmite Agerpres.

Într-un TIR condus de un turc, care transporta cutii cu pepeni în vestul Europei, au fost găsiţi ascunşi 14 migranţi din Siria, Irak, Palestina, Turcia şi Sierra Leone, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad. Autotrenul a fost verificat înainte să iasă din ţară prin Vama Nădlac I. De asemenea, la Vama Nădlac II, în două camioane, conduse tot de şoferi turci, au fost găsiţi alţi migranţi. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, îmbrăcăminte, obiecte de mobilier şi componente electronice pentru societăţi comerciale din Franţa şi Polonia.

“În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, respectiv în spaţiul destinat odihnei şoferului din cabina capului tractor, 16 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Turcia ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera”, transmite Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferii turci sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii din camioane, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *