Ce poți face cu două banane și un ou/Desertul delicios, făcut pe tigaie, gata în mai puțin de  o oră

Două banane sunt suficiente pentru prăjitură Foto: Simple Food

Dacă vorbim de prăjituri sau deserturi, știm că acestea de obicei ne iau mai mult timp pentru a le prepara. În plus, necesită o atenție deosebită la detalii. Dar nu e trebuie să fie întotdeauna așa. Iată un desert delicios, gata cât ai zice „banană”. Simplu și rapid de făcut, nici nu necesită ingrediente speciale, cum arată Simple Food. Sunt suficiente două banane, un ou și câteva ingrediente obișnuite ce se găsesc ușor și sunt și ieftine.

Avem nevoie de:

  • 2 banane
  • 1 ou
  • 50 g zahăr + o lingură de zahăr pentru unt
  • 20 g unt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 ml lapte
  • 130 g făină albă
  • 20 g cacao

Cum procedăm:

Taie cele două banane în două, pe lungime. Dacă le tai înainte de a le decoji, îți va fi mai ușor, nu se vor zdrobi în mână. Apoi le decojești.

Pune untul în tigaie să se topească. Adaugă o lingură de zahăr și amestecă până se topește zahărul în unt. Așază apoi jumătățile de banană în tigaie, în așa fel încât să încapă toate cele patru bucăți obținute după ce le-ai tăiat în două.

Dă focul mai mic și între timp, pregătește restul ingredientelor.

Într-un vas sparge un ou. Adaugă peste el zahărul și zahărul vanilat și amestecă bine cu un tel. Adaugă uleiul și amestecă bine până se omogenizează, apoi laptele și procedezi la fel.

Separat se amestecă ingredientele uscate: făina cu pudra de cacao și cu praful de copt, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente, amestecând cu grijă să nu se facă cocoloașe.

Aluatul astfel obținut se toarnă peste banane în tigaie, apoi se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru 10-15 minute.

Când pe deasupra s-a format deja o peliculă, se răstoarnă pe un platou, apoi se pune din nou în tigaie, pe cealaltă parte și se lasă la foc mic pentru încă 5 minute.

Dacă s-a prins de margini, folosește o spatulă din silicon pentru a o desprinde. Evită, astfel, să se rupă toată prăjitura.

Pont: Bananele pot fi înlocuite cu orice fructe, în funcție de sezon sau de preferințe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *