Un desert mai puțin obișnuit, minestrone de mere, aromatizat cu ceai verde și busuioc, are o aromă prospătă și un aer exotic. Este răcoritor și potrivit pe vreme de caniculă.
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 măr Granny
- 1 măr Gala
- 2 mere Fuji
- 100 gr de zahăr
- ½ lămâie
- 1 pliculeț de ceai verde
- 1 păstaie de vanilie
- Frunze de busuioc
Prepararea desertului de minestrone de mere
- Într-o cratiță, încălzește 50 cl de apă cu zahărul și sucul de lămâie.
- Oprește focul și adaugă ceaiul. Lasă-l la infuzat timp de 3 minute. Adaugă păstaia de vanilie tăiată în două, precum și câteva frunze de busuioc tocate mărunt.
- Pune la fiert. Lasă amestecul să scadă, apoi oprește focul.
- Spală și curăță merele de sâmburi.
- Taie-le în cubulețe mici, păstrând coaja pentru a obține un amestec colorat.
- Așază-le în pahare mari de desert.
- Toarnă siropul călduț peste mere.
- Lasă-le să se infuzeze timp de 30 de minute, apoi pune-le la frigider.
- În momentul servirii, adaugă câteva frunze întregi de busuioc și savurează.
Rețetă preluată de la LaPomme.