Festival al fructelor de pădure într-o comună din Cluj, de Sfânta Mărie, joi 15 august / „Turiștii vor putea degusta și cumpăra cele mai bune dulcețuri, siropuri, băuturi și prăjituri, obținute din fructele culese din flora spontană”

cardiolog, fructe de padure, mure, inflamatie Sursa foto: Pexels/Public Domain Pictures

Un festival al fructelor de pădure va avea loc în comuna clujeană Valea Ierii, în cadrul Zilei comunei, anunță Actual de Cluj.

”Va cuprinde o gamă variată de evenimente, atât gastronomice, cât și culturale. Cei prezenți vor avea ocazia să vadă priceperea gospodinelor din zonă, care știu să transforme fructele de pădure în adevărate delicii, iar turiștii vor putea degusta și cumpăra cele mai bune dulcețuri, siropuri, băuturi și prăjituri, obținute din fructele culese din flora spontană”, arată Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Festivalul va debuta la ora 14, pe stadionul comunal. Aici vor fi amplasate standurile producătorilor locali, de unde vor putea fi cumpărate fructe de pădure de sezon, dar și produse gastronomice realizate după reţete vechi: siropuri, gemuri, dulceţuri. Producătorii vor aduce la vânzare ciuperci, miere de albine și băuturi – afinată, murată sau pălincă de afine.

Festivalul include și un spectacol folcloric, susținut de Cornelia și Lupu Rednic, Cosmin Mocean, alături de tinerii interpreți clujeni:Larisa Gurzău, Alesia Rus, Dragoș Câmpean, Decebal Câmpean, Andra Moldovan, Alexandru Crișan, Cristian Mezei-Pop, Ștefan Suciu, Antonia Lapohoș, Raluca Drule, Adania Abrudan, Daria Șipoș și Ariana Fodor.

”Cu peisaje impresionante, pajiști naturale, păduri de foioase, conifere și de amestec, aici crește și o plantă rară, arnica. Frumusețea peisajului și importanța păstrării pădurii pe versanții cu pante foarte mari, cumulate cu valoarea fondului cinegetic, au dus la declararea zonei Valea Ierii ca sit de interes comunitar, parte integrantă a Rețelei Ecologice Europene Natura 2000”, mai precizează organizatorii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Public Domain Pictures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *