Mulți fermieri din comunitățile Amish renunță la căruțe pentru biciclete electrice: „Este mult mai rapid să sari pe bicicletă și să mergi în oraș decât să-ți aduci calul, să-l înhami la buggy și să pleci”

amish, bicicilete electrice, ohio, caruta Sursa foto: Pexels (colaj G4Food)

De mult timp considerate rezistente la tehnologia modernă, comunitățile Amish din comitatul Holmes, Ohio, au adoptat bicicletele electrice (e-bikes) cu un entuziasm surprinzător, transmite publicația Forbes.

Cunoscuți pentru aversiunea față de mașini și dispozitive digitale, fermierii din aceste comunități au găsit în bicicletele electrice o soluție practică pentru deplasare și le-au integrat în viața lor de zi cu zi. Această zonă rurală a devenit o piață semnificativă pentru aceste vehicule, chiar depășind centre urbane precum Cleveland și New York în ceea ce privește ratele de adopție. Multe dintre biciclete au atașate mici remorci.

Comunitatea Amish din Statele Unite era cunoscută pentru faptul că folosea un mijloc de transport vechi de sute de ani, un buggy tras de un singur cal.

Jesse Lapin, director operațional al Magnum Bikes, menționează că în comitatul Holmes au fost vândute aproximativ 10.000 de biciclete electrice în ultimul deceniu. Acceptarea vehiculelor de către comunitate a transformat regiunea într-un teren de testare pentru noi modele. Bicicletele electrice sunt deosebit de atractive în comitatul Holmes datorită terenului său deluros și nevoii de transport eficient către locurile de muncă din zonă.

„Este mult mai rapid să sari pe bicicletă și să mergi în oraș decât să-ți aduci calul în hambar, să-l înhami la buggy și să pleci”, declara în 2021 David Mullet, membru al unei comunități Amish și proprietarul unui magazin de biciclete electrice din Ohio, pentru This E-Bike Life.

În timp ce oamenii din comunitățile Amish evită de obicei tehnologia modernă pentru a-și menține stilul de viață tradițional, bicicletele electrice oferă un compromis. Ei utilizează panouri solare și baterii pentru a alimenta aceste vehicule, ceea ce se aliniază cu valorile lor, inclusiv evitarea conectării la rețelele de utilități. Bicicletele sunt considerate mai puțin perturbatoare decât mașinile, despre care fermierii Amish cred că ar putea submina structura comunității lor.

Cu toate acestea, unii membri din grupurile mai conservatoare se opun adoptării bicicletelor electrice, temându-se că acestea ar putea conduce la o adoptare suplimentară a tehnologiei și la o abatere de la practicile tradiționale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *