Producția de lapte din SUA a crescut cu 33% în ultimele două decenii, în ciuda scăderii numărului de ferme / Tehnologia joacă un rol important

vaci clonate, supervaci, China Sursa foto: Dreamstime

Producția de lapte din SUA a crescut cu 33% din 2003 până în 2023, până la 107,2 miliarde de litri, în ciuda unei scăderi cu 63% a numărului de ferme de produse lactate, care se ridică acum la 26.290, transmite publicația AgricultureDrive.

Această creștere este determinată de faptul că fermele mai mari adoptă tehnologii avansate, în timp ce fermele mai mici se luptă cu costurile operaționale ridicate și cu îmbătrânirea forței de muncă. Politicile americane din ultimul deceniu au contribuit, de asemenea, la creșterea producției de lapte și la deschiderea piețelor de export, ceea ce a dus la probleme ocazionale de supraofertă.

Numărul fermelor mai mari, în special cele cu peste 1.000 de vaci, a crescut cu 60% din 2002 până în 2022, potrivit unui raport al Departamentului Agriculturii. În schimb, numărul fermelor cu mai puțin de 100 de vaci a scăzut cu mai mult de 70% din cauza presiunilor economice.

Progrese precum inseminarea artificială, sistemele automate de muls și rațiile de hrană concepute de nutriționiști au permis fermelor de lapte mai mari să mențină o productivitate ridicată.

Concentrarea regională a producției de lactate s-a schimbat, de asemenea. State precum Idaho și Texas și-au crescut ponderea în producția de lapte din SUA, în timp ce California, cel mai mare stat producător de lapte, a înregistrat o scădere.

Pe măsură ce fermele renunță la antibiotice și hormoni din cauza reglementărilor FDA, acestea continuă să utilizeze tehnologii moderne pentru a îmbunătăți productivitatea, cum ar fi sistemele computerizate de muls, a căror utilizare s-a dublat din 2000 până în 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *