McDonald’s anunţă primul declin al vânzărilor din ultimele 13 trimestre / Consumatorii, afectați de inflație, au preferat să mănânce acasă

mcdonald's, vanzari, fast food Sursa foto: Pexels

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s a raportat luni un declin surprinzător al vânzărilor trimestriale, consumatorii afectaţi de inflaţia ridicată preferând să mănânce acasă, în urma preţurilor mai ridicate ale meniurilor, transmit DPA şi Reuters, transmite Agerpres.

Vânzările globale au scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2024, primul declin în ultimele 13 trimestre, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere de 0,53%, conform datelor LSEG. Inflaţia persistentă a forţat consumatorii cu venituri mai scăzute să prefere opţiunile alimentare mai accesibile de acasă, ceea ce a determinat lanţurile de restaurante de tip fast-food, inclusiv McDonald’s şi Burger King, să lanseze mai multe oferte accesibile pentru a-şi majora vânzările.

Totuşi, compania americană nu şi-a modificat previziunile privind marja de profit în 2024, în segmentul mediu-superior de 40%, şi a păstrat bugetul pentru cheltuieli de capital la 2,7 miliarde de dolari. Mai mult de jumătate din sumă va fi alocată deschiderii de noi restaurante în SUA şi pe plan global.

După ce în 25 iunie McDonald’s a lansat meniul de cinci dolari, compania a decis să-l extindă şi pe parcursul lunii august în majoritatea locaţiilor din SUA.

„Cea mai mare lovitură pentru McDonald’s a fost reprezentată de consumatorii cu venituri mai scăzute care şi-au redus vizitele mai mult decât în timpul altor perioade dificile din punct de vedere economic”, a apreciat analistul Brian Yarbrough de la firma Edward Jones.

Anul acesta, acţiunile McDonald’s au scăzut cu 15%, iar luni înregistrau un uşor avans în predeschiderea Bursei de la New York.

Câştigurile companiei au totalizat 2,022 miliarde de dolari, sau 2,80 dolari pe acţiune, în trimestrul doi din 2024, faţă de 2,31 miliarde de dolari, sau 3,15 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2023. Veniturile s-au situat la 6,490 miliarde de dolari, faţă de 6,498 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *