Grecia testează mii de animale în urma detectării unui focar de pesta caprelor / Aproximativ 2.500 de animale au fost ucise / Suspiciuni că virusul ar veni din România

grecia, capre, pesta, ciuma Sursa foto: Pexels/Villager Boy

Update 16.26: Publicația locală Larissa Press susține, pe baza unor informații de la Ministerul Agriculturii, că există o suspiciune că virusul ar proveni din România în urma importului de miei și iezi, dar nu există nici o confirmare oficială în acest sens, transmite G4Media.

Articolul inițial:

Peste 16.500 de capre şi oi au fost testate în zona centrală a Greciei pentru o infecţie virală cunoscută drept pesta rumegătoarelor mici (PPR sau ciuma caprelor), după ce 9 animale au fost testate pozitiv, săptămâna trecută, în câteva ferme din regiune, conform unui anunţ făcut luni de oficiali guvernamentali, transmite Reuters.

Până în prezent aproximativ 2.500 de animale au fost ucise, toate din fermele afectate din regiunile Larissa şi Trikala. Un total de 16.500 de animale au fost testate, conform unui purtător de cuvânt al guvernului, transmite Agerpres.

Grecia încearcă încă să determina sursa izbucnirii acestui focar de pestă.

Peste 100 de veterinari din sectorul public şi din armată vor continua să testeze încă aproximativ 120.000 de animale până vineri.

„Desigur, dacă va fi nevoie vor fi mai multe teste. Este derulată o anchetă epidemiologică pentru a afla cum a izbucnit”, conform purtătorului de cuvânt. Această pestă se manifestă prin febră, leziuni pe piele, respiraţie dificilă şi diaree. Nu prezintă niciun pericol pentru om.

Autorităţile locale au introdus caprele şi oile în carantină şi au interzis sacrificarea lor în întreaga regiune Tesalia până pe 26 iulie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Villager Boy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *