Salvat de pigment: Un homar portocaliu ultra-rar, găsit la un restaurant din Colorado, va ajunge la un acvariu

homar, homar portocaliu, acvariu, red lobster Sursa foto: captură din video (YouTube/KRDO NewsChannel 13)

Managerul unui restaurant Red Lobster din Colorado a declarat că un homar portocaliu rar care a ajuns la restaurant va deveni un rezident permanent la Acvariul din Denver, transmite UPI.

Homarul portocaliu a fost observat de Jose Romero, un spălător de vase de la restaurantul din Pueblo, iar managerul general a decis să cruțe nevertebratul de culoare rară.

„Lucrez la Red Lobster de 12 ani, despachetez mereu transporturile de homari vii și nu am văzut niciodată un homar portocaliu! L-am observat imediat, cât de diferit era, și m-am gândit, oh Doamne, mai bine îl bag în acvariu și îmi găsesc managerii”, a declarat Romero pentru KRDO-TV.

Directorul general a spus că homarii care au culori rare, cum ar fi portocaliu și albastru, sunt de obicei eliminați înainte ca transportul să ajungă la restaurantele individuale, dar acesta a scăpat verificărilor.

Se crede această culoare, portocalie, apare doar la unul din 30 de milioane de homari. Un homar portocaliu capturat în largul coastei statului Maine în iunie 2023 este studiat în prezent de cercetătorii de la Universitatea New England pentru a determina dacă pigmentul deosebit are cauză genetică sau este rezultatul unor factori de mediu.




Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: captură din video (YouTube/KRDO NewsChannel 13)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *