Parchetul European a inculpat cinci persoane din România pentru fraudă agravată la subvenții, implicând o fermă de creștere a porcilor / Nepotul secretarului general PSD Paul Stănescu, printre suspecți

eppo, frauda, fonduri europene, agricultura Sursa foto: EPPO

Parchetul European (EPPO) din Timișoara (România) a acuzat cinci persoane de fraudă cu subvenții în formă agravată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual, cu un prejudiciu estimat la 667.000 de euro.

În cauză este un proiect de înființare a unei ferme de creștere a porcilor în localitatea Corabia, județul Olt, finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Potrivit anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente și al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri achiziționate la un preț mai mic și de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obținând astfel în mod necuvenit fonduri din bugetul UE în valoare de 667.000 de euro.

Potrivit surselor G4Media, unul dintre suspecți este Alex-Florin Stănescu (33 de ani), unul dintre nepoții secretarului general PSD Paul Stănescu.

De asemenea, se înțelege că doi angajați ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România (AFIR), în exercitarea atribuțiilor lor de serviciu, au menționat în mod fals că au efectuat verificări exacte la fața locului ale echipamentelor care fuseseră solicitate de beneficiar.

Ca urmare a măsurilor proactive ale EPPO, a fost împiedicată obținerea pe nedrept din bugetul UE a unei sume suplimentare de aproximativ 500.000 de euro.

Ancheta s-a bazat pe sprijinul Direcției Generale Anticorupție din România (Direcția Generală Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Timiș și Mehedinți), Inspectoratul de Poliție Județean Timiș – Poliția Municipiului Lugoj (Timiș County Police Inspectorate – Lugoj Municipal Police- Secția 5 Poliție Belinț) și Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara (Direcția de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: EPPO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *