„Apa este Viaţă”: IGPR demarează o campanie pentru prevenirea infracțiunilor legate de infrastructura de alimentare cu apă şi irigaţii

apa este viata, politie, irigatii, apa Sursa foto: Pexels/Süleyman Şahan

Poliţia Română anunţă demararea campaniei „Apa este Viaţă”, care are ca obiectiv prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, cu un accent special pe furturile ce afectează reţelele de transport şi distribuţie a apei şi infrastructura pentru irigaţii în România, transmite Agerpres.

„Furturile din reţelele de transport şi distribuţie a apei şi din infrastructura de irigaţii nu reprezintă numai o încălcare a legii, ci şi un pericol pentru sănătatea şi siguranţa publică şi agricolă”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat.

Campania „Apa este Viaţă”, dezvoltată de Poliţia Română în parteneriat cu Veolia România, are ca scop informarea comunităţilor şi lansarea unui apel la solidaritate şi responsabilitate civică, pentru a proteja împreună reţelele de apă şi infrastructura de irigaţii.

„Iniţiativa integrează activităţi de informare prin intermediul mass-media, de la nivel central şi local, precum şi prin intermediul unor panouri stradale, având ca obiectiv major promovarea spiritului civic în rândul populaţiei, încurajarea cetăţenilor să sesizeze incidentele pe care le constată şi colaborarea între comunitatea locală şi autorităţi”, arată sursa citată.

Citește și: Accesare slabă a banilor europeni pentru noi sisteme de irigații: 21.000.000 de euro, din peste 100.000.000 de euro/„Solicitanți sunt, dar birocrația este excesivă” – Cosmin Măglaș, consultant fonduri publice

Sursa foto: Pexels/Süleyman Şahan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *