Ce mâncare reconfortantă primesc soldații ucraineni de pe linia frontului? / Modul inedit în care păstrează alimentele proaspete

soldati, ucraina, mancare, fast food Sursa foto: Jose Hernandez | Dreamstime.com

Pentru a avea un avantaj în fața inamicului, Ucraina încearcă să le asigure militarilor săi alimente de mai bună calitate decât cele primite de ruși, potrivit unui reportaj realizat de El Pais.

Publicația notează că soldații ucraineni se confruntă cu numeroase adversități, dar nu duc lipsă de hrană de calitate. Mesele zilnice și pachetele speciale primite de la organizațiile de voluntari, împreună cu mâncarea gătită în casă primită de la familiile locale, sunt foarte apreciate. Alimentele ucrainene tradiționale precum borșul, legumele murate și slănina joacă un rol important în dieta soldaților, ajutând la păstrarea unui moral ridicat. Acestea se adaugă la rațiile militare de foarte bună calitate oferite în mare parte de aliații vestici ai Ucrainei.

Totodată, alimente precum ceapa, usturoiul, roșiile sau ouăle sunt asigurate de fermele aflate în apropiere de linia frontului.

Soldații au găsit și metode inedite de conservare pentru alimente, cum ar fi îngroparea lor în tuburi de proiectile de artilerie pentru a le păstra proaspete. De băut primesc de la localnici cvas, o băutură fermentată dulce, răcoritoare, slab alcoolizată, populară în întreaga lume slavă. Aceasta este preparată din secară sau malț și include probiotice.

O cană cu cvas (Sursa foto: Wikimedia Commons/Mricon)

Pe lângă alimentele tradiționale, soldații apreciază mâncarea de tip fast food, în special cea în stil american, cum ar fi hot dog-urile și hamburgerii McDonald’s. Lanțul american ocupă un loc special în inimile soldaților tineri, simbolizând o legătură cu o viață de dincolo de război, potrivit reporterului El Pais.

În ciuda închiderii unor restaurante din cauza conflictului, soldații parcurg distanțe mari pentru a se bucura de o masă la McDonald’s.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *