Antrenoare de fitness: „Am 65 de ani și sunt în cea mai bună formă din viața mea – iată gustarea de după-amiază pe care o mănânc aproape în fiecare zi” / Ea aplică metoda „un carbohidrat la un moment dat”

Ioan Radu 15 iulie 2 comentarii 49091 vizualizări
lesley maxwell, fitness, gustare, fitness Sursa foto: lesleymaxwell.fitness

Lesley Maxwell, o antrenoare de fitness în vârstă de 65 de ani, și-a făcut o carieră din a ajuta persoanele de peste 40 de ani să obțină o sănătate optimă. Propria sa călătorie de fitness a început la 49 de ani, iar ea subliniază atât importanța antrenamentului de forță, cât și a unei diete echilibrate.

Maxwell urmează o filosofie alimentară centrată pe mese frecvente și un aport ridicat de proteine pentru a menține masa musculară, care începe să scadă după vârsta de 30 de ani, potrivit revistei Parade. Ea mănâncă de cel puțin cinci ori pe zi și preferă mesele gătite acasă pentru a controla ingredientele și porțiile, evitând junk food-ul și produsele procesate. În schimb, ea optează pentru alimente cu un singur ingredient, precum ouă, ton, broccoli și orez.

Maxwell subliniază că o greșeală frecventă în pierderea în greutate este concentrarea exclusivă pe reducerea caloriilor, mai degrabă decât pe valoarea nutritivă a alimentelor, inclusiv proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Aceste substanțe nutritive furnizează energie, mențin un nivel stabil al zahărului din sânge și previn supraalimentarea.

O gustare preferată a lui Maxwell este două sau trei ouă complete (albuș și gălbenuș), varză murată și o felie de pâine din cereale integrale și semințe germinate. Această gustare include proteine, grăsimi și carbohidrați, iar varza adaugă fibre și probiotice pentru sănătatea intestinului. O altă gustare frecventă este tonul cu orez basmati și avocado, care combină proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați.

Maxwell urmează metoda „un carbohidrat la un moment dat”, asigurându-se că mesele și gustările includ o singură sursă de carbohidrați. Această abordare, împreună cu includerea de proteine și grăsimi în gustările sale, o ajută să își mențină nivelul de energie stabil și reduce pofta de dulciuri.

Pentru a facilita gustările sănătoase, Maxwell recomandă pregătirea în avans a gustărilor, cum ar fi gătitul orezului sau fierberea ouălor în weekend.

Citește și Un doctor de 78 de ani spune că și-a scăzut vârsta biologică cu 20 de ani. Iată cele 4 principii alimentare pe care le urmează pentru a rămâne tânăr

Sursa foto: lesleymaxwell.fitness

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *