Fotbal și chips. 3 idei de cartofi în air fryer cu gust inedit, perfecte pentru viitoarele meciuri

chips sursa foto: pexels.com@enginakyurt

O altă idee interesantă de experimentat la meciurile care urmează, alături de berea rece: cartofi cu gusturi mai altfel. Se pot găti cel mai simplu în air fryer; dar dacă nu avem merg și în cuptor – asta ca să evităm cartofii prăjiți, așa cum recomandă majoritatea nutriționiștilor.

Cartofi marinați o noapte în bere, cu sare afumată

Ținuți câteva ore într-un recipient cu bere, cartofii vor avea în final o textură interesantă – moi în interior și crocanți în exterior. Dar vor avea și un after taste vag amărui care contrastează cu gustul lor dulce. Și care va face pereche ideală cu berea.

Se taie cartofii lungi și subțiri, cei congelați nu sunt indicați. Se lasă toată noaptea într-un vas cu 2/3 bere și 1/3 apă, merge și mai puține ore dar nu vom avea același efect intens.

A doua zi se scurg, se usucă, se presară cu puțină sare afumată și se trec prin air fryer, în maniera obișnuită. Alternativ, se pot așeza și pe o tavă în cuptor la 200 de grade circa jumătate de oră. Când sunt gata, încă puțină sare.

Cartofi marinați o noapte în soluție de oțet, cu piper

Un efect similar ca textură dar cu alt gust se poate obține ținând cartofii tăiați într-o soluție de apă cu oțet, de data asta: 15% oțet, 85% apă. Îi putem ține toată noaptea dar și câteva ore au efect considerabil. Dar dacă nu avem deloc timp, o variantă ultrarapidă poate fi urmatoarea: punem apa cu oțet la fiert și îi blanșăm rapid (trecere rapidă prin apă care fierbe).

În oricare din situații, se scurg bine, se usucă, se presară cu puțină sare; apoi se gătesc la air fryer sau la cuptor, ca mai sus.

Se servesc cu piper proaspăt măcinat.

Cartofi cu miere, lămâie și paprika picantă

Este o combinație de gusturi care se practică în general în bucătăria asiatică.

Cartofii se pregătesc în maniera obișnuită în air fryer sau la cuptor, dar presărați cu paprika iute bine distribuită.

Când sunt gata, se servesc alături de un sos foarte interesant: 2-3 linguri de unt se emulsionează cu puțină miere, apoi se adaugă suc și coajă de lămâie și se amestecă bine până devine ca o spumă. Pentru cine preferă foarte picant, se mai poate adiționa cu paprika iute în plus.

Vor fi cartofi ușor dulcegi dar și cu o notă de fresh dată de lămâie, cu gust inconfundabil de unt, dar și picanți.

Toate trei, versiuni care se asociază perfect cu berea. Chiar în lipsă de altceva pe lângă ei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *