Opt hectare cultivate cu grâu au ars într-un incendiu izbucnit în Caraș-Severin / Oamenii, rugați să nu utilizeze focul deschis în astfel de locuri

incendiu, vaslui, grau, vegetatie Sursa foto: Pexels/Alexandre P. Junior

Opt hectare cultivate cu grâu au ars într-un incendiu care a izbucnit joi în localitatea Gherteniș din județul Caraș-Severin. Pompierii militari apreciază că flăcările ar fi fost declanșate de utilizarea focului în spații deschise.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Caraș-Severin, pentru stingerea incendiului din lanul de grâu au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Reșița, sprijiniți de cetățenii din localitatea Gherteniș și de pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Berzovia, transmite Agerpres.

„În urma incendiului au ars aproximativ opt hectare de cereale, pompierii reușind să salveze din calea flăcărilor aproximativ patru hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise”, precizează sursa citată.

Pompierii militari atenționează cetățenii că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza uscăciunii și a temperaturilor ridicate. De aceea, oamenii sunt rugați să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu sau pe timp de vânt și să nu arunce la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse.

În urmă cu câteva zile un incendiu a distrus 25 de hectare de orz în Timiș. Focul a fost provocat de scântei provenite de la un utilaj agricol.

Citește și Radiaţia solară a cauzat un incendiu la un depozit de furaje din Caraş-Severin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Alexandre P. Junior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *