Singurul mod în care ar trebui să depozitezi bananele, potrivit producătorului Chiquita / De ce nu trebuie puse bananele lângă alte fructe și legume

chiquita, banane, depozitare, fructe Sursa foto: Pixabay/StockSnap

De multe ori oamenii cumpără prea multe banane și ajung să arunce unele deoarece nu le consumă și se strică. Tina Varjabedian, șefa departamentului de comunicare globală pentru Chiquita, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de banane, a spus cum trebuie depozitate bananele pentru a ține mai mult.

„Pentru a vă asigura că bananele Chiquita rezistă, păstrați-le la temperatura camerei într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui”, a declarat ea pentru Simply Recipes.

Dacă bananele sunt învelite în plastic sau sunt puse într-o pungă atunci când le aduceți acasă de la magazin, atunci desfaceți-le imediat. Plasticul reține umezeala și va face ca bananele să se coacă mai repede.

Cel mai bun loc pentru a depozita bananele

Bananele se simt cel mai bine la o temperatură plăcută și confortabilă, fără temperaturi extreme. Țineți-le departe de o fereastră rece sau de o sobă caldă.

Gândiți-vă de două ori înainte de a băga bananele în frigider, cu excepția cazului în care acestea sunt foarte coapte și doriți să le împiedicați să se coacă și mai mult.

„Temperaturile scăzute pot face coaja să devină maro, dar fructul din interior nu va fi afectat”, spune Varjabedian. „Atunci când o banană dezvoltă pete maro, aceasta semnifică o coacere naturală, deoarece amidonul se transformă în zaharuri”, a adăugat ea.

Puteți lua în considerare un suport special pentru banane. Atârnarea bananelor le separă oarecum și poate prelungi ușor durata de depozitare, spune Varjabedian.

Suport pentru banane (Sursa foto: eMAG)

De ce nu trebuie puse bananele lângă alte fructe și legume

Nu este o idee bună să pui bananele într-un bol mare de fructe cu o grămadă de alte produse, mai spune Varjabedian. Acest lucru poate afecta rapiditatea cu care se coc alte fructe și legume.

Bananele produc în mod natural etilenă. Etilena este un gaz care este eliberat de unele fructe și legume care poate face ca alte produse să se coacă mai repede. Nu depozitați bananele în apropierea unor produse, cum ar fi merele, broccoli sau salata verde, care sunt sensibile la etilenă. Apropierea bananelor le va face să se coacă mai repede.

Atunci când sunt depozitate corespunzător, bananele pot rezista de la două zile până la o săptămână înainte de a deveni prea coapte, spune Varjabedian. Totul depinde, bineînțeles, de cât de coapte erau când le-ați cumpărat.

Atunci când bananele devin prea moi și coapte, încă mai puteți face multe lucruri cu ele. „Bananele Chiquita prea coapte sunt ideale pentru a face o pâine delicioasă cu banane sau pentru a adăuga dulceață la smoothie-uri”, spune Varjabedian.

Citește și: Este în regulă să consumi doar banane la micul dejun?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *