Ministru: Ucraina a exportat produse agricole în valoare de 22 miliarde de dolari în 2023 / 87% din exporturi, făcute din zona Odesa

cereale, ucraina, preturi minime, proteste fermieri Sursa foto: Dreamstime

Ucraina a recoltat anul trecut 80 de milioane de tone de cereale și oleaginoase și a exportat produse agricole în valoare de 22 de miliarde de dolari, a anunțat ministrul Agriculturii, Taras Vysotskyi, transmite The Kyiv Independent.

Potrivit acestuia, 87% din totalul produselor agricole sunt exportate din Odesa și din porturile adiacente.

Anul trecut, Kievul a fost nevoit să înființeze o nouă rută de export în Marea Neagră, după ce Rusia a reziliat unilateral acordul privind cerealele din Marea Neagră. Concepută inițial ca un coridor umanitar pentru a permite plecarea navelor blocate acolo de la începutul războiului, aceasta s-a transformat de atunci într-o rută comercială în toată regula.

„În 2023, fermierii ucraineni au exportat produse în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari”, a declarat Vysotskyi.

„Acesta este un semnal foarte important pentru lume că Ucraina este pregătită să producă și să livreze alimente celor care au nevoie de ele. Prin urmare, rolul Ucrainei în securitatea alimentară globală este extrem de important. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de exporturile de cereale către Africa și Asia”, a adăugat el.

Sursa foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *