8.600 de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un taur din rasa Angus, la o licitație organizată recent în Irlanda

VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului

La expoziția cu vânzare numită ”Elite Sale” și organizată de Asociația Crescătorilor de Angus din Irlanda, cu un număr minim de participanți, publicul larg având posibilitatea să urmărească on line evenimentul, au fost expuși 57 de tauri Angus și 34 de juninci, din aceeași rasă, anunță agriland.ie.

Cei mai mulți masculi au fost vânduți cu o medie de 3.300 de euro, mai mare cu 400 de euro decât anul trecut.

Cel mai disputat a fost Ernehill Samson, un taur tânăr de 15 luni, pentru care prețul final a fost 8.600 de euro. Exemplarul a aparținut familie Fitzpatrick de la o fermă din Belturbet în Comitatul Cavan și a fost câștigat de un fermier din Comitatul Clare. Tăurașul este fiul lui Ballymagrine Wonder, iar faimosul HF Rebel este bunicul său matern.

Ernehill Samson, cel mai bine vândut taur Angus/foto agriland.ie

Fostul proprietar a declarat: ”am știut că va fi un taur bun încă din ziua în care a fost fătat; a avut tot ceea ce mi-am dorit: lungime, eleganță și ritm de creștere pe măsură. Am colectat niște material seminal de la Samson doar pentru a fi folosit la fermă, deoarece provine dintr-o linie maternă excepțională și vrem să-i păstrăm descendența”.

Norocos a fost și fermierul Frank McKiernan din Ballinagh, Comitatul Cavan, reușind să vândă doi tauri, pe Drumcrow Savoy și Drumcrow Spectacular, pentru un total de 12.200 de euro.

foto cover Lantulalimentar.ro/Agraria 2018

VIAȚA SATULUI: ”România deține cel mai mare efectiv de taurine din rasa pentru carne Aberdeen Angus din Uniunea Europeană”, potrivit unui reprezentant al sectorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *