VIDEO O mașină gândită inițial pentru sortarea cartofilor de sămânță sortează acum și ceapa, datorită puterii de calcul mai mari

masina, cartofi, ceapa, qualitygrader Sursa foto: Flikweert Vision

În urmă cu trei ani, producătorul olandez de utilaje Flikweert Vision a lansat QualityGrader, conceput inițial pentru sortarea cartofilor de sămânță. Compania a continuat să dezvolte tehnologia, permițându-i să sorteze și ceapa. În prezent, o mare parte dintre procesatorii de ceapă din Țările de Jos folosesc robotul, transmite Fresh Plaza.

Flikweert Vision a anunțat că a modernizat QualityGrader cu mai multe camere și cu o putere de calcul sporită pentru a-i îmbunătăți precizia și capacitatea. Martijn Flikweert, coproprietar al companiei, își exprimă ambiția de a elimina complet sortarea manuală. „Ambiția noastră cu QualityGrader este de a elimina 100% din munca de sortare manuală pentru cartofi și ceapă, iar cu această actualizare, suntem cu un pas mai aproape de a realiza acest lucru”, a declarat el.

Creșterea numărului de camere face ca defectele să fie mai clar vizibile, din mai multe unghiuri, îmbunătățind evaluarea calității. În plus, modernizarea puterii de calcul dublează capacitatea de sortare a mașinii.
Un robot care sortează ceapa a fost dezvoltat și în SUA. Acesta este echipat cu senzori vizuali și cu inteligență artificială instruită să recunoască produsul bun și pe cel afectat: robotul poate ridica ceapa, o poate vizualiza și sorta în funcție de calitatea acesteia.

 

Sursa foto: Flikweert Vision

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *