Vendomat cu hrană pentru câini înzestrat cu inteligență artificială, instalat în Finlanda

vendomat, inteligenta artificiala, hrana pentru caini, finlanda Sursa foto: Vafo Group

Un vendomat înzestrat cu inteligență artificială, care conține hrană pentru câini, a fost instalat în Finlanda cu scopul de a reduce risipa alimentară.

Dispozitivul, dezvoltat de brandul Hau-Hau Champion, deținut de Vafo Group, folosește un sistem de recunoaștere facială și lumină UV dezinfectantă pentru a furniza mostre de alimente.

Dog Vending Machine seamănă cu o cușcă de câine și are rolul de a reduce risipa alimentară. Cu ajutorul vendomatului proprietarul de câine știe, înainte de a face achiziția, dacă animalului de companie îi place un anumit sortiment de hrană.

„Dacă mâncarea cumpărată nu este pe placul câinelui de acasă, înseamnă adesea că o pungă aproape plină de hrană pentru câini se irosește”, a declarat Timo Parssinen, CEO-ul Prima Pet Premium Oy, compania din spatele brandului Hau-Hau Champion.

Utilizarea dispozitivului, despre care se crede că este primul de acest fel din lume, este plăcută atât pentru proprietari, cât și pentru câini, a mai spus Parssinen.

Tehnologia de recunoaștere facială îi permite mașinii să elibereze hrană doar pentru câini. După ce vasul de mâncare este folosit, acesta este igienizat cu lumină UV. Apoi poate fi servit următorul „client”.

Vafo este un producător de hrană pentru animale. Compania a lansat recent recompense super-premium pentru pisici.

Sursa foto: Vafo Group

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *