Un mic dejun „adevărat”, consistent, cu ouă, brâznă, cârnați și legume. E ușor de preparat și poate fi pus cu ușurință într-o caserolă pentru a-l face pachet pentru mai târziu, într-o pază de masă la muncă. Rețeta este propusă de All Rcipes.
Avem nevoie de:
- 350 g cârnați de porc
- 1 ardei gras mediu, tocat
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 căni de brânză Cheddar mărunțită
- 1 cană făină care crește singură
- 2 căni de lapte
- ¼ linguriță de piper
- 4 ouă
Cum procedăm:
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți o tavă dreptunghiulară pentru cuptor cu hârtie de copt sau o ungeți cu puțin ulei.
Puneți cârnații, ardeiul gras și ceapa într-o tigaie la foc mediu, amestecând din când în când, până când cârnații nu mai sunt roz. Apoi scurgeți și amestecați cu 1 ½ căni de brânză în vasul de copt.
Amestecați apoi făina care crește singură cu laptele, piperul și ouăle până se omogenizează și o turnați în tava de copt peste amestecul de cârnați și legume. Coaceți timp de 40 până la 45 de minute sau până când se rumenește frumos.
La final, presărați brânza rămasă pe deasupra și mai coaceți 1-2 minute.
Pont: Pentru și mai multă consistență puteți adăuga între ingrediente 2-3 căni de cartofi aurii (tăiați cubulețe și prăjiți în ulei), înainte de a turna aluatul peste ele.