Un japonez pare să fi realizat imposibilul: A devenit primul crescător din lume de melci de livadă

melci Escargots de Bourgogne (Sursa foto: Wikimedia Commons/Marianne Casamance)

Toshihide Takase, un japonez în vârstă de 76 de ani, a reușit să crească melci de livadă (helix pomatia, numiți în Franța melci de Burgundia) – o performanță care le-a scăpat francezilor timp de zeci de ani, transmite Phys.org.

Takase susține că este singura persoană din lume care crește această delicatesă, petrecând 40 de ani pentru a perfecționa condițiile de creștere a melcilor.

Melcii de Burgundia, sau „escargots de Bourgogne”, sunt greu de crescut din cauza creșterii lor lente și a sensibilității la condițiile de mediu.

Umpluți cu unt, usturoi și pătrunjel, apoi copți la cuptor, melcii de Burgundia fac parte din gastronomia franceză încă din secolul al 19-lea.

În timp ce majoritatea melcilor consumați în Franța sunt adunați din Europa sau sunt o specie diferită, mai ușor de cultivat, ferma lui Takase din Matsusaka poate produce până la 600.000 de melci de Burgundia pe an, reducându-le timpul de creștere la patru luni cu o dietă specială bogată în calciu extras din cochilii de stridii. „Ei o adoră”, a declarat Takase.

El oferă 30 de melci la prețul de 60 de dolari și promite să împărtășească metodele sale de creștere cu fermierii francezi. Cu toate acestea, experții francezi rămân sceptici cu privire la gustul melcilor de crescătorie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Escargots de Bourgogne (Sursa foto: Wikimedia Commons/Marianne Casamance)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *