Deși este un obicei comun în mii de bucătării, experții nu îl recomandă din mai multe motive, notează ABC.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În majoritatea frigiderelor există un sertar dedicat păstrării fructelor, legumelor și zarzavaturilor. În fața valului de căldură care ne afectează și a temperaturilor ridicate, mulți aleg să pună legume precum roșiile la rece.
Totuși, un agricultor din Córdoba explică de ce nu ar trebui să punem roșiile la frigider, chiar dacă aceasta pare cea mai comodă soluție. Conform paginii specializate ‘cordoba_photofood’, deși roșiile sunt adesea păstrate în frigider, agricultorul „nu recomandă” acest lucru.
Motivul este simplu
Din cauza frigului, „celulele se alungesc și, în final, ajung să se rupă”. În plus, odată ce scoți roșia de la rece și o consumi, „aromele se pierd, fiind încapsulate”. Este vorba despre o deteriorare a unui produs natural, proaspăt cules din grădină.
Care este alternativa?
Potrivit acestui agricultor, cel mai bine este să iei o roșie și să o lași în afara frigiderului, pentru a „se coace treptat în bucătărie”. Adică, „pas cu pas, așa cum s-a făcut dintotdeauna”. Un truc pentru cei care nu sunt experți în agricultură, pe care agricultorul îl împărtășește pe TikTok.