Tortilla spaniolă, omletă pentru un mic dejun care poate fi servit și mai târziu, în timpul zilei

Tortilla spaniolă, cea mai bună omletă pentru micul dejun Foto: recipetineats.com

Una dintre cele mai grozave omlete din lume este o tortilla spaniolă, o omletă făcută doar cu ulei de măsline, ouă, cartofi și ceapă. Excelent în orice moment al zilei, cald sau la temperatura camerei și frecvent inclus în meniurile Tapas!

Ingredientele prezentate de recipetineats asigură micul dejun pentru patru cel puțin persoane.

Ingrediente

750 g cartofi, curățați și tăiați felii de 0,5 cm grosime
1 ceapă, feliată
125 ml (½ cană) ulei de măsline
8 ouă
Sare și piper
Pătrunjel proaspăt

Vezi detalii

Mod de preparare

Încălzește uleiul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Adaugă ceapa și cartofii, apoi amestecă. Pune un capac și lasă cartofii să fiarbă ușor timp de aproximativ 20 de minute, întorcându-i de 3-4 ori cu o spatulă, până devin moi și sunt complet gătiți. Dacă începi să auzi sfârâituri sau cartofii se rumenesc, redu focul.

Între timp, bate ouăle și asezonează-le cu sare și piper.

Când cartofii sunt gata, scoate-i cu o lingură cu fante și pune-i într-o strecurătoare pentru a scurge excesul de ulei.

Toarnă cea mai mare parte a uleiului rămas din tigaie, păstrând doar aproximativ 1 ½ – 2 linguri de ulei.

Crește focul la mediu spre mare. Preîncălzește grătarul sau broiler-ul cu setarea pe temperatură mare.

Pune cartofii înapoi în tigaie, apoi toarnă deasupra ouăle bătute. Gătește timp de 5 minute sau până când partea inferioară capătă o nuanță aurie deschisă.

Dacă centrul nu este complet gătit (cum se întâmplă aproape întotdeauna), pune omleta sub grătar/broiler pentru câteva minute, până când centrul este doar ușor închegat.

Scoate tigaia de pe foc și las-o să se odihnească câteva minute. Așază un platou deasupra tigăii și întoarce omleta pe platou, astfel încât să fie cu fața în jos.

Servește omleta caldă sau la temperatura camerei.

Informații nutriționale pentru o porție de 211 g

  • Calorii: 250 kcal (13%)
  • Carbohidrați: 21,8 g (7%)
  • Proteine: 9,7 g (19%)
  • Grăsimi: 14,4 g (22%)
  • Grăsimi saturate: 3 g (19%)
  • Colesterol: 218 mg (73%)
  • Sodiu: 90 mg (4%)
  • Potasiu: 614 mg (18%)
  • Fibre: 3,4 g (14%)
  • Zahăr: 2,7 g (3%)
  • Vitamina A: 300 UI (6%)
  • Vitamina C: 35,5 mg (43%)
  • Calciu: 50 mg (5%)
  • Fier: 1,8 mg (10%)

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *