Terci de ovăz la cuptor cu fructe de pădure/Un mic dejun delicios și sățios

Mic dejun cu ovăz și fructe de pădure Foto: downshiftology

Pentru iubitorii de terci de ovăz — această rețetă este o altă modalitate delicioasă de a savura ovăzul la micul dejun. Partea de sus este ușor aurie, iar interiorul este moale și conține un amestec delicios de fructe de pădure.

Se porționează ușor în 6 felii și poate fi îmbogățit rapid cu o lingură de iaurt cremos, recomandă downshiftology.

Ingrediente

  • 2 căni de ovăz
  • ¾ cană de migdale feliate (fulgi)
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de sare
  • 1 ¾ căni de lapte (cu sau fără lactoză)
  • ¼ cană de miere sau sirop de arțar
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de unt nesărat topit sau ulei de cocos
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 2 ½ căni de fructe de pădure amestecate congelate

Instrucțiuni

Preîncălziți cuptorul la 190°C. Ungeți o tavă de copt pătrată de 23 cm.

Vezi detalii

Într-un bol mare, amestecați ovăzul, ½ cană de migdale, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Într-un alt bol mediu, bateți laptele, mierea, ouăle, untul și vanilia.

Turnați amestecul umed peste ingredientele uscate, adăugați fructele de pădure congelate, amestecați totul și transferați amestecul în tava de copt. Dacă doriți, adăugați câteva fructe de pădure congelate suplimentare deasupra. Presărați restul de ¼ cană de migdale pe deasupra.

Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când se fixează. Serviți imediat, simplu sau cu o lingură de iaurt sau un strop de sirop de arțar.

Valori nutitive:

  • Calorii: 314 kcal
  • Carbohidrați: 41g
  • Proteine: 9g
  • Grăsimi: 14g
  • Grăsimi saturate: 4g
  • Grăsimi polinesaturate: 3g
  • Grăsimi mononesaturate: 6g
  • Grăsimi trans: 0,2g
  • Colesterol: 65mg
  • Sodiu: 404mg
  • Potasiu: 249mg
  • Fibre: 6g
  • Zahăr: 18g
  • Vitamina A: 227 IU
  • Vitamina C: 2mg
  • Calciu: 151mg
  • Fier: 2mg

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *