Românii aleg vinul în detrimentul berii / Ce spun cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică 16 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ceva dulce. Cinnamon rolls, kanelbulle sau rulouri cu scorțișoară, un desert irezistibil care se poate face și din aluat de cozonac 16 decembrie Redacția 0 comentarii
Istoria celebrelor Pocket coffee. Cum s-au născut în anii ‘70 miniciocolatele umplute cu cafea 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la un job în industria pharma la o afacere cu răstăuțe maramureșene colorate cu pigmenți din legume / Anca Vălean: „Am vrut să venim cu un produs 100% natural. Cei mai mulți clienți ai noștri sunt la București” (VIDEO) 16 decembrie Filip Constantin 0 comentarii 1903 vizualizări
Dieta de viață lungă în versiune de iarnă, când nu avem la dispoziție legume și fructe proaspete din abundență, ca vara 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 13246 vizualizări
Motivul pentru care liderul organizațiilor profesionale din agricultura europeană cere ca UE să impună taxe vamale la produsele americane, în replică la cele dorite de Trump 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Brinner, un fel de brunch pe invers. Preparate de mic dejun, servite la cină. O nouă tendință care vine din Australia 16 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu: Interzicerea pungilor de plastic gratuite în supermarketuri în Statele Unite a generat efecte nedorite/ Măsura a determinat mii de cetățeni să cumpere mai multe pungi 15 decembrie Redacția 0 comentarii 8310 vizualizări
Un faimos bucătar, protagonist a numeroase show-uri tv, are șapte fii și paisprezece nepoți/ Majoritatea îi calcă pe urme 15 decembrie Redacția 0 comentarii 1479 vizualizări
ABC în bucătărie. Cea mai simplă rețetă de aluat fraged, ușor de memorat, cu care poți face fursecuri de Crăciun sau orice fel de tarte. Se poate folosi și pentru preparate dulci, și sărate 15 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 56674 vizualizări
Cum se curăță cel mai ușor coaja de pe ouăle fierte. Ies mai bine și mai gustoase doar adăugând ceva în apa în care fierb 15 decembrie Redacția 0 comentarii 14808 vizualizări
Cea mai bună metodă de a găti varza de Bruxelles, pentru a obține un preparat „de lux” – fără fierbere! / Delicioasa rețetă este simplă și include praz, bacon și pesmet 15 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1171 vizualizări
O gustare populară, la îndemâna oricui, te-ar putea face să arăți cu 10 ani mai tânăr/ O știm cu toții, nu costă mult și are numeroase beneficii pentru sănătate 15 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 8644 vizualizări
Idei de cadouri de lux pentru gurmanzi. Cele mai extravagante accesorii de bucătărie și gătit: de la blender Dolce & Gabbana la cană de călătorii Versace și panettone Gucci / Geanta sub formă de țelină de la Moschino costă 4.470 de dolari (FOTO) 15 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tururile gastronomice, o tendință din ce în ce mai populară pentru turiștii care ajung în Atena / „Mâncarea te ajută să înțelegi oamenii. Este un limbaj universal și singura parte a culturii care devine literalmente parte din noi” 15 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Celebra rețetă de sarmale cu carne de bou și porc a lui Păstorel Teodoreanu. Epigramistul turna peste sarmale o sticlă de Cotnari vechi în care s-a diluat o cantitate bună de bulion italienesc: „E o mâncare turcească. Dar așa cum o face turcul, s-o mănânce el” 15 decembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 3384 vizualizări
Transformă fructele vechi într-un desert dulce, care „durează luni de zile”/ Iată ce rețetă economică prezintă un bucătar amator, grădinar și vedetă pe internet 15 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 4064 vizualizări
În câte feluri poate fi preparată cafeaua? Cincisprezece rețete simple pentru a degusta formule diferite 15 decembrie Redacția 0 comentarii 1195 vizualizări
Viața într-un sat uitat de lume, unde tăiatul porcului se petrece după un adevărat ritual/„Îl țin minte pe bunicul cum făcea totul cu gesturi molcome. Nu era pe fugă. Era prezent total” VIDEO 15 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Bame, alimentul miraculous ce reduce colesterolul? Specialiștii de la Harvard confirmă teoria unui farmacist, potrivit căreia mucilagiul din bame are această proprietate 15 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Copii și profesori din Madrid pot studia noțiuni elementare despre natură și animale domestice și practica activități agricole de bază în centrele de formare deschise în această regiune 15 decembrie Redacția 0 comentarii
Budincă din mango și migdale, fără zahăr și făină, pentru un răsfăț la cafeaua de duminică dimineață/ Dacă rămâne, poți lua o felie la pachet, la birou 15 decembrie Redacția 0 comentarii
Lechona – preparatul de porc tradițional columbian – a fost declarat cel mai bun fel de mâncare din lume/ Taste Atlas Awards 14 decembrie Redacția 0 comentarii 17046 vizualizări
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 16-22 decembrie/ Rețete de post și de dulce 14 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 2259 vizualizări
Cele mai „instagramabile” cafenele și restaurante din București în decembrie 2024 (FOTO-VIDEO) 14 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1131 vizualizări
ABC în bucătărie/ Cum să faci mămăligă fără să o amesteci non-stop/ Nu face cocoloașe, nu se lipește 14 decembrie Ioana Costescu 2 comentarii 4478 vizualizări
Un chef de top dezvăluie secretul obținerii unui piure cremos / Primul sfat este să fiebi cartofii în coajă 14 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2160 vizualizări
Trucuri neștiute, pentru a păstra căpșunile proaspete mai mult timp/ Înainte de a le consuma, ține-le în apă cu sare 14 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Serina, aminoacidul care ar putea preveni toxiinfecțiile alimentare / Descoperirea cercetătorilor japonezi 14 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cottage Cheese, murăturile și pasta „miso”, în topul tendințelor alimentare ale generațiilor Alpha și Z în 2025 / „Aceste tendințe reflectă o schimbare către experiențe culinare mai personalizate, mai globale și mai orientate spre sănătate” 14 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Idee de prânz delicios și festiv: Pui umplut cu fructe uscate, gutui și trahana / O rețetă rustică din Grecia care oferă o combinație inedită de arome dulci și sărate 14 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1132 vizualizări
Ceva dulce/Brownies pentru începători/ Cum să obții blatul perfect pentru „negresele” făcute acasă 14 decembrie Redacția 0 comentarii 6519 vizualizări
Diferențele subtile dintre carnea de mangaliță și cea provenită de la alte rase de porci. Cum le recunoaștem, dincolo de etichete / Chef Marius Tudosiei: „Dacă vezi niște slănină groasă și cineva pretinde că este slănină de mangaliță, nu este adevărat” (VIDEO) 14 decembrie Andreea Drăghici 1 comentarii 5958 vizualizări
Cum să dai jos câteva kilograme până de sărbători. Sfaturile nutriționistului Tania Fântână: Include la fiecare masă o proteină, redu drastic carbohidrații și consumă mai multă apă 14 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
UE a stabilit cotele de pescuit în mările europene, cu cerințe stricte pentru pescari/ Există numeroase nemulțumiri în cadrul sectorului de profil în țările din zona mediteraneeană 14 decembrie Redacția 0 comentarii
Croissant cu unt/ Mic dejun franțuzesc pe care îl poți prepara în casă/ Nu va fi mai puțin caloric, dar știi exact ce ingredente pui 14 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Oamenii de știință au identificat alimentele ultraprocesate care favorizează cancerul de colon și alternative sănătoase care pot reduce efectele negative 13 decembrie Redacția 0 comentarii 3668 vizualizări
Curiozități agri-food 13 decembrie: Aproximativ 25% din volumul unui măr este format din aer 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Afinele fac minuni pentru creier/Studiile arată că includerea lor în dietă îmbunătățește memoria, concentrarea și reflexele 13 decembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O companie israeliană a depus primul dosar de aprobare pentru carne cultivată în Thailanda: „Această mișcare strategică oferă un teren fertil pentru ca țara să devină un lider regional în agricultura celulară” 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Sondaj | Provocările HoReCa în 2025: Lipsa de personal, schimbările legislative și instabilitatea economică 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Spectacol cu blatul de pizza. Locul din Italia unde angajații nu doar că pregătesc pizza, dar fac și un adevărat show, rotind aluatul în aer, în timp ce se plimbă printre mese / Aluatul are conținut scăzut de drojdie și gluten / Heidi Klum, investitoare în proiect (VIDEO) 13 decembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
RAPORT | Piața vinurilor spumante italiene a înregistrat un „boom”: Peste 1 miliard de sticle au fost produse și comercializate în 2024 / Peste 7% dintre acestea vor fi desfăcute între Crăciun și Revelion, atât în Italia, cât și la nivel global 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Limbă cu măsline/ Sosul îi dă toată savoarea/ Merge cu mămăligă sau o pâine caldă 13 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1917 vizualizări
Ceva dulce| Clafoutis cu fructe – un desert clasic franțuzesc renumit pentru textura sa cremoasă și gustul delicat / Tradițional, clafoutis este preparat cu cireșe, însă rețeta poate fi adaptată cu orice fructe de sezon 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 5793 vizualizări
Cafenelele din magazinele de modă, un concept care deja se extinde/ După H&M, Uniqlo sau Primark, Zara a deschis prima sa cafenea, ce funcționează în cadrul noului magazin din Madrid 13 decembrie Redacția 0 comentarii
Când te bate gândul să te faci bucătar sau doar vrei să înveți tehnici de gătit, o școală specializată te poate ajuta să-ți formezi gustul și să intri în mod direct în domeniul bucătăriei/ Chefi din toată țara țin aici cursuri, pornind de la cele mai de bază noțiuni și ajungând până la plating și secrete din bucătăriile de restaurant 13 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână, câteva adevăruri despre batoanele de genul „fingers” de pui, de pește, de cașcaval: „Doar dacă te uiți pe etichetă îți dai seama că tu acasă în bucătăria ta nu poți reproduce aceste rețete” 13 decembrie Tania Fântână 0 comentarii 5050 vizualizări
Avertismentul comisarului Christophe Hansen: Agricultura înseamnă o ocupație riscantă și foarte stresantă. Dacă dorim o agricultură orientată spre viitor, avem nevoie de progres tehnologic 13 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Carpaccio de roșii cu brânză de burduf și omletă cu slăninuță de Mangalița/ Micul dejun de la mama de acasă îmbogățit cu ulei de măsline și puțin busuioc 13 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii