Cum poți construi o seră sustenabilă, care să protejeze mediul și să ofere recolte bogate? Totul începe cu planificarea corectă 11 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1095 vizualizări
Ce se întâmplă dacă lăsăm pachetul de mâncare la temperatura camerei toată dimineața/ În funcție de condițiile în care depozităm alimentele poate fi o problemă sau nu 11 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Pască fără aluat pornind de la rețeta celebrei tarte de la Viña/ Este cremoasă și se topește în gură/ În plus se prepară și foarte ușor 11 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 20262 vizualizări
VIDEO I Agricultura și alimentația au fost protagonistele ultimei etape a vizitei de stat a regelui Charles în Italia, la Ravenna 11 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | De la goji la ciocolată premium – Povestea Kingăi Dicoi, ciocolatier la Ingres Chocolate 11 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Prăpăd în livezi din cauza valului de frig și a ninsorii: Gloria Pascu (Cooperativa Rodagria): „Peste 50% din mugurii de rod sunt compromiși / Dacă tendința continuă, în 5 ani nu vom mai putea face horticultură în sudul țării” 11 aprilie Aura Alexa Ioan 1 comentarii 3547 vizualizări
Idee de mic dejun: Muffins cu quinoa și fructe de pădure / Puteți înlocui fructele de pădure cu mere rase, caise uscate sau bucățele de ciocolată neagră 11 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3293 vizualizări
Plan alimentar, în 5 pași, pentru reducerea grăsimii abdominale și îmbunătățirea sănătății, la menopauză / Sfatul nutriționiștilor 10 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1610 vizualizări
Kombwine, o posibilă alternativă la vinurile fără alcool. Un produs inovativ analcoolic obținut din must de vin fermentat cu kombucha, creat în Italia 10 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 1896 vizualizări
Ce plante și legume se seamănă în luna aprilie. Scurt ghid pentru grădinarii de sezon / Cu puțină grijă și planificare, primele recolte pot fi obținute chiar din luna mai 10 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO I Care sunt alimentele care accelerează metabolismul atunci când vine primăvara? Tania Fântână (nutriționist): Iată cum să îți susții organismul pentru a avea mai multă energie și vitalitate! 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Avocado la cuptor cu ouă de prepeliță și parmezan – o cină rapidă, pe care o poți lua și la pachet/ Merge și de mic dejun sau aperitiv 10 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii 1433 vizualizări
Cum să alegi sistemul de irigație perfect pentru plantele de pe terasă sau balcon/ Există variante simple și opțiuni cu conectare la sursă permanentă de apă 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Sarmale de orez în foi de viță – o variantă de sarmale delicioase pentru ultimele zile de post 10 aprilie Redacția 0 comentarii 1222 vizualizări
Puterea ghimbirului: ce este un aliment procinetic și de ce reduce balonarea abdominală/ Cum să integrezi acest tip de alimente în dieta zilnică 10 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Sunt corporatist, deci mănânc” | Ce poți comanda de mâncare în zona Lujerului cu un buget de 40 de lei 10 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci ouă în fiecare zi? / Tania Fântână (nutriționist): „În cazul oamenilor care au o dietă și un stil de viață echilibrat, colesterolul din ouă, deși este mare, nu încarcă gras ficatul” 10 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Dovlecei pane de post – gustare crocantă pentru mic dejun / Sunt delicioși atât calzi, cât și reci și sunt o variantă bună și pentru pachetul de la birou 10 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2694 vizualizări
Dieta mediteraneană, detronată de o dietă africană tradițională? / Cercetătorii au descoperit că acest plan alimentar regional, bazat pe cereale, legume rădăcinoase și frunze, ar putea reduce riscul de cancer 9 aprilie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Carbohidrații „buni” te pot ajuta să învingi depresia / Evită mâncatul compulsiv, dulciurile și cofeina și optează pentru produse din cereale integrale, fructe, legume, pește, tofu și nuci, dacă vrei să-ți revină pofta de viață și să ții tristețea la distanță 9 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Maioneză „sigură”, preparată din ouă gătite/ Dacă te temi că ouăle crude ar putea fi periculoase pentru sănătate, iată două variante de preparare a maionezei: din ouă fierte și din ouă-ochiuri 9 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Bucățele de somon cu miso / O cină pe care o poți servi fără teama kilogramelor care s-ar acumula 9 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
De ce să gătești în pungă? Nu e nevoie de ulei în exces, carnea rămâne fragedă, iar legumele își păstrează textura și culoarea / Când alegem plastic sau când putem opta pentru hârtie 9 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Restaurant chinezesc, închis după ce s-a descoperit că servea porumbei de pe stradă în loc de rață la cuptor 9 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Rețetele Juanitei | Drob vegetal – poate înlocui preparatul tradițional din organe de miel, fiind recomandat pentru cei care preferă ceva mai lejer sau pentru copii 9 aprilie Ioana Costescu 1 comentarii 2140 vizualizări
VIDEO | Bogdan Lerescu, fermier: Românii sunt tot mai interesați de produsele organice și diversitatea culinară 9 aprilie Andreea Drăghici 1 comentarii
VIDEO | Dr. Florica Zaharia: „Ne-am obișnuit să punem cânepa în categoria plantelor problematice. De fapt, cânepa românească este o plantă care s-a folosit chiar și în scopuri alimentare și medicinale. Frunzele de cânepă se mâncau în salată, iar din sămânță se făcea lapte de cânepă” 9 aprilie Ruxandra Hurezean 1 comentarii
De ce trăiesc unii oameni mai mult? Răspunsul s-ar putea afla în farfurie / Tania Fântână (nutriționist): Postul intermitent, proteinele vegetale și grăsimile bune, secretele nutriționale ale longevității 9 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
4 moduri în care piperul negru te poate ajuta să slăbești / O substanță activă din piperul negru îți reduce apetitul, previne acumularea de grăsime și reglează nivelul zahărului din sânge 8 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 8249 vizualizări
Rețetele Juanitei | Cartofi cu șuncă gratinați, un preprat rafinat italian pe care l-am văzut pregătit într-o emisiune culinară și am dorit să-l testez 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Rezistența afinelor la îngheț promite o recoltă neafectată de temperaturile din ultimele zile / Producător: E plantă de munte, nu cred că vor fi pagube însemnate 8 aprilie Angela Sabău 0 comentarii 1502 vizualizări
Cele mai bune 7 gustări care îți dau energie după un antrenament sportiv / Fructele uscate, ouăle, clătitele proteice și mix-ul de oleaginoase sunt ideale, pentru că te ajută să-ți reface rapid energia 8 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Înghețul pune în pericol fenofazele esențiale: Pomicultorii recurg la focuri controlate pentru salvarea culturilor 8 aprilie Ingrid Georgescu 1 comentarii 1832 vizualizări
Ciorba cu spanac – după ce o prepari, va intra pe lista scurtă a rețetelor preferate 8 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 4042 vizualizări
VIDEO | Bogdan Lerescu: „Schimbările climatice și forța de muncă sunt marile provocări ale fermierilor” 8 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Lucian Florea, Mere de Itești, Bacău: „Ne luptăm cu vremea! / De la -8 grade, pierderile sunt de 100% / E o loterie, depinde de microclimat, de vânt, de voia Domnului” 8 aprilie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1596 vizualizări
Sarmale și hormonul fericirii | Antropologul culinar Camelia Burghele: „Să lăsăm la o parte fandoselile moderne – că ne îngrășăm, că nu e bine să mâncăm nesănătos, că trebuie să ținem diete” 8 aprilie Ștefan Both 0 comentarii 1603 vizualizări
Dieta din „Blue Zones”, acele regiuni unde oamenii trăiesc mai mult decât media globală / Tania Fântână (nutriționist): „Nu e vorba de perfecțiune, ci de menținerea unui echilibru zilnic al obiceiurilor noastre alimentare” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Sandwich-ul perfect pentru un mic dejun rapid și sățios / E gata în 10 minute și poate fi luat la pachet, dacă nu ai timp să mănânci acasă 8 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1769 vizualizări
Oamenii de știință au identificat patru alimente care te pot ajuta să trăiești până la 100 de ani și două care contribuie la moartea prematură / Fructele, lactatele, oleaginoasele și uleiurile de măsline și de floarea-soarelui sunt considerate secretul longevității 7 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2153 vizualizări
VIDEO | Bogdan Lerescu, Safala Organic Farm: În timpul verii procesăm fructele de pădure. Odată cu toamna, ferma trece la recoltarea și pregătirea alunelor de pădure 7 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cultura de cireșe, afectată de înghețul de noaptea trecută în județul Bistrița Năsăud / Tudor Drăgan, pomicultor: „La cireși, dauna este de 100%. La meri o să vedem în câteva zile” 7 aprilie Angela Sabău 0 comentarii 4163 vizualizări
Top 9 fructe foarte bogate în fier / Pe lângă acest mineral, fructele precum cireșele, pepenii sau caisele conțin nutrienți care te ajută să te menții sănătos și să ai o digestie bună 7 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 15750 vizualizări
Rețetă delicioasă de colțunași cu carne | Se servesc calzi, stropiți cu unt topit și presărați cu ceapă prăjită sau smântână 7 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1305 vizualizări
VIDEO | Românii aleg tot mai des ambalajele din hârtie pentru cafea. Mihai Toth, The Bag Broker: „Consumatorii cer soluții eco-friendly și pun presiune inclusiv pe autorități să îmbunătățească infrastructura” 7 aprilie Otilia Serescu 0 comentarii
Știai că frunzele de ridichi sunt comestibile? Nu le mai arunca!/ Sunt sănătoase și hrănitoare și poți prepara, rapid, o salată delicioasă 7 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1196 vizualizări
Prânz de post sau garnitură. Soté de cartofi cu ciuperci. Poate fi servit cu salată de sezon, ca fel în sine, sau ca și garnitură la carne sau pește 7 aprilie Mihaela Găneț 0 comentarii 10890 vizualizări
Ceaiul din semințe de fenicul are un puternic efect digestiv dar este și detoxifiant, antiinflamator, antioxidant. E suficientă o linguriță de semințe într-o cană cu apă fierbinte 7 aprilie Redacția 0 comentarii 9111 vizualizări
VIDEO | Micii bucătari, în marea competiție a cozonacilor / Concursul culinar pentru copii organizat în Maramureș a pus la încercare abilitățile micuților de a prepara vestiții cozonaci după rețeta bunicii 7 aprilie Angela Sabău 0 comentarii
5 mituri despre inflamații, demontate de oamenii de știință/ Lactatele, zahărul, roșiile și ardeii grași nu îți fac atât de rău pe cât credeai, ba chiar îți susțin sănătatea, dacă le consumi cu moderație 7 aprilie Daniela Arnăutu 0 comentarii