Definiția unor paste de vineri seara presupune că ele trebuie să fie cât mai simplu și rapid de făcut, dar în același timp gustoase și aromate și pe cât posibil nu foarte calorice. Se suprapun perfect acestei definiții pastele spaghetti peste care adăugăm unt aromatizat și ierburi aromatice.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti cu unt
350 g spaghete
apă sărată, clocotită
30 g unt
2 cepe, tocate fin (opțional, contribuie la gust)
5 căței de usturoi, tocați mărunt
100 g brânză tare rasă (parmezan, pecorino sau chiar cașcaval)
condimente: pătrunjel verde, oregano uscat, fulgi de chili
sare, piper
Procedeu
Înainte de toate, fierbem pastele spaghetti al dente în apă cu sare, apoi se scurg, iar între timp preparăm sosul de unt.
Topim untul într-o tigaie antiaderentă, și adăugăm în el usturoiul tăiat cât mai fin și, dacă folosim, și ceapa, tocată cât mai mărunt. Adăugăm câteva linguri de apă și lăsăm tigaia cu capac preț de câteva minute, până când sosul începe să se omogenizeze. Potrivim de sare.
Adăugăm acum pastele între timp fierte și scurse, amalgamăm ridicând flacăra și e gata. La final, după ce stingem focul, completăm cu oregano uscat, fulgi de ardei iute, piper și eventual puțină sare.
Servim pastele cât mai calde, cu brânză rasă și pătrunjel verde. Un truc pe care îl folosesc italienii pentru ca pastele să rămână calde mai mult timp și să nu se răcească imediat în farfurie este acela de a încălzi anterior farfuriile folosind apa în care au fiert pastele.
Alte rețete de paste rapide
Paste alla zingara, cu ardei, bacon și măsline
Spaghetti cu cremă de conopidă și bacon

foto: freepik.com





