Sos marinara ușor/Rețeta de casă cu roșii proaspete, de inspirație mediteraneană

Sos marinara, de inspirație mediteraneană Foto: Pixabay

Acest sos marinara de casă este ca o explozie de prospețime datorită combinației de roșii proaspete și ierburi aromatice. Păstrând coaja roșiilor în sos, veți obține un plus de fibre, indică Half Your Plate.

Avem nevoie de:

2 kg roșii coapte, tăiate cubulețe

2 lingurițe (30 ml) ulei de măsline

3 căței de usturoi tocați mărunt

2 lingurițe (30 ml) pastă de roșii

1 lingură (15 ml) zahăr

½ linguriță (2,5 ml) oregano uscat

½ linguriță (2,5 ml) pătrunjel uscat

½ linguriță (2,5 ml) sare

¼ linguriță (1,2 ml) fulgi de piper roșu sau după preferință

2 linguri (30 ml) busuioc proaspăt tocat (mai mult pentru topping)

Cum se prepară

Într-o oală de dimensiuni mari sau într-un cuptor olandez se încălzește uleiul la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și amestecați timp de 2 minute sau până când devine moale și parfumat. Adăugați roșiile tăiate cubulețe și aduceți la fierbere, amestecând des timp de aproximativ 20 de minute sau până când roșiile s-au sfărâmat.

Se adaugă restul ingredientelor, amestecând ocazional timp de 10 minute.

În funcție de textura dorită, se servește ca atare, se pasează cu un blender sau se face piure cu ajutorul unui robot de bucătărie. Busuiocul rămas se presară pe deasupra.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *